Očekujemo još dobrih vesti o vojno-tehničkoj saradnji iz Rusije

Izvor: RTS, 11.Jan.2019, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Očekujemo još dobrih vesti o vojno-tehničkoj saradnji iz Rusije"

Srbija i Rusija imaju vojno-tehnički sporazum koji se uspešno sprovodi u skladu sa onim što je dogovoreno, navodi ministar Aleksandar Vulin.
Aleksandar Vulin navodi da će ukoliko bude potrebno razgovarati sa Rusijom o vojnoj saradnji.

"Znate, kada vojske razgovaraju i kada države razgovaraju imaju načina da kažu šta je potrebno jedni drugima i o tome ćemo razgovarati kada i ako bude bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potrebe", rekao je Vulin odgovarajući na pitanje novinara šta očekuje od posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, kada je u pitanju njegov resor.
Naglasio je da Srbija i Rusija imaju sporazum o vojno-tehničkoj saradnji koji se, kaže, izuzetno uspešno sprovodi.
"Sve što je dogovoreno je i obezbeđeno u rokovima kako je rečeno da će biti. To ste mogli da vidite i na vežbi 'Vek pobednika' gde smo posle mnogo godina mogli da vidimo osam ispravnih 'migova 29'", naveo je Vulin.

Pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradović, na pitanje novinara da li možemo očekivati nešto novo od posete Putina, kaže: naravno da očekujem.
"Mi smo već kupili dosta savremenog naoružanja i podigli dobar deo kapitalnih borbenih sposobnosti odgovarajućim nabavkama iz sistema naoružanja Ruske Federacije", naveo je Miloradović.
Takođe, podsetio je da smo dobili i značajne donacije, osam aviona "mig 29", i da je potpisan ugovor o donacijama 30 tenkova čije se isporuke, kaže, očekuju tokom ove godine.
"Očekujemo još dobrih vesti iz Ruske Federacije", rekao je Miloradović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.