Policija došla do novih dokaza - očekuje se proširenje istrage protiv Belivukove grupe

Izvor: B92, 26.Apr.2021, 13:47

Policija došla do novih dokaza - očekuje se proširenje istrage protiv Belivukove grupe

Beograd -- Nakon pronalaska novih dokaza u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku, moglo bi da se očekuje proširenje istrage protiv grupe Veljka Belivuka.

Podsetimo, u vikendici Belivuka, poznatijeg kao veljko Belivuk, pronađen je arsenal oružja i industrijska mašina za mlevenje mesa.

Odluka tužilaštva o proširenju istrage, kako u pogledu novih krivičnih dela, tako i njihovih učinilaca, uslediće po okončanju veštačenja koja treba da utvrde, ko je koristio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oružje, da li je i gde bilo korišćeno, ili bilo namenjeno da se upotrebi, kaže za Tanjug predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST) Nenad Stefanović.

tefanović ukazuje da će veštačenja DNK profila koji su pronađeni na mašini za mlevenje mesa utvrditi da li je ona korišćena za prikrivanje tragova ubistava koje je ta grupa, kako se sumnja, počinila.

On ističe da odluka o proširenju istrage ne utiče na rok od šest meseci za podizanje optužnice od inicijalnog pokretanja, te da očekuje da će u tom roku tužilaštvo za organizovani kriminal podići optužnicu.

U izjavi za Tanjug u nedelju Stefanović je govodio i o DNK analizama koje će utvrditi kome pripadaju biološki tragovi pronadjeni na predmetima u Ritopeku, i ukazati na eventualna krivična dela.

Prema njegovim rečima, DNK analiza je uporedna metoda koja, za otkrivanje okrivljenog, zahteva dva DNK uzorka. "Jedan pronađen na mestu zločina koji, na primer, dokazuje da je ubica boravio na datom mestu, i drugi uzorak od osobe za koju se sumnja da je ubica. Ako se ispostavi da se dva uzorka poklapaju, da potiču od iste osobe, onda je DNK analiza pomogla u rešavanju slučaja", zaključio je Stefanović.

Pronađena mašina za mlevenje je razmontirana i poslata na veštačenje, rečeno je u subotu Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje vodi istragu protiv ove grupe.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obavestio je javnost u nedelju da je policija u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku pronaša i veliku količinu naoružanja i više od 10 kilograma raznih vrsta eksploziva, pripremljenih i spremnih da budu aktivirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PROŠIRUJE SE ISTRAGA PROTIV BELIVUKA: Utvrđuje se ko je koristio oružje pronađeno u vikendici u Ritopeku

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021

U narednom periodu moglo bi da se očekuje proširenje istrage protiv ove grupe, koja je inicijalno pokrenuta 4. februara..Nakon pronalaska arsenala oružja i mašine za mlevenje mesa u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku, koji je koristila organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.