Očekuje nas značajno povećanje snežnog pokrivača

Izvor: RTS, 09.Jan.2019, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekuje nas značajno povećanje snežnog pokrivača

Republički hidrometeorološki zavod objavio je za sredu i četvrtak upozorenje na značajno povećanje visine snežnog pokrivača, od 10 do 20 centimetara.
Na jugozapadu i jugu, a u četvrtak i u većem delu Srbije (osim na severu) očekuju se obilnije snežne padavine i značajno povećanje visine snežnog pokrivača – od 10 do 20 centimetara, a u planinskim predelima i stvaranje snežnih nanosa.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Upozorenje je objavljeno i za područje Beograda. Navodi se da se u četvrtak u Beogradu i okolini očekuju nove snežne padavine i povećanje visine snežnog pokrivača za oko 10 centimetara.
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić apelovao je na građane da očiste sneg ispred svojih zgrada i "na taj način učine mali doprinos da ceo grad funkcioniše što je moguće bolje". 
Na snazi su zbog snega žuti i narandžasti alarm u celoj zemlji.
Nadležne službe će biti u četvrtom stepenu pripravnosti dok bude trebalo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.