Obuka pripadnika legendarne 250. raketne brigade; Raketom sistema neva oboren američki nevidljivi FOTO

Izvor: B92, 09.Jun.2022, 23:27

Obuka pripadnika legendarne 250. raketne brigade; Raketom sistema "neva" oboren američki "nevidljivi" FOTO

Na lokacijama razmeštaja raketnih diviziona za protivvazduhoplovna dejstva naoružanih raketnim sistemima "neva“ svakodnevno se sprovodi obuka.

Obuka služi za realizaciju borbenih zadataka u skladu sa namenom jedinice.

Obuka obuhvata uvežbavanje posluga za borbeni rad na raketno-tehničkim sredstvima i osnovno tehničko održavanje, a realizuje se radi održavanja i unapređenja sposobnosti za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora.

Programom obučavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obuhvaćeni su svi sadržaji koji se odnose na taktiku upotrebe i održavanje sistema, a akcenat je na pripremi i izvršenju gađanja u skladu sa propisanim standardima i normama.

Realizacijom obuke i neprekidnim usavršavanjem u 250. raketnoj brigadi obezbeđuje se visok nivo sposobnosti za angažovanje u stalno zadejstvovanim snagama za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije i izvođenje defanzivne operacije protivvazduhoplovne odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.