Obrt: Braća bila razdvojena, ostavljeno pismo

Izvor: B92, 23.Mar.2016, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrt: Braća bila razdvojena, ostavljeno "pismo"

Brisel -- Ibrahim el Bakravi je odgovoran za eksploziju na aerodromu u Briselu, a njegov brat Kalid za aktiviranje bombe u podzemnoj železnici.

To je saopštio belgijski federalni istražitelj Frederik van Lev, koji je time potvrdio spekulacije da braća nisu izvršila samoubilačke napade na aerodromu.

Za sada još nije identifikovana druga osoba koja je aktivirala eksplozivnu napravu na aerodromu, dok Nadžim Lahravi nije naveden kao treći muškarac na snimku koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zabeležila sigurnosna kamera.

Ipak, za Lahravijem policija intenzivno traga.

Pročitajte još: Teror u Briselu: Da li postoji "četvrti čovek"?

Van Lev je rekao da su braća El Bakravi imala “podebele policijske dosijee”, ali da oni nisu bili u vezi sa terorističkim aktivnostima, a takođe je potvrdio da su napadači do aerodroma došli taksijem iz briselskog naselja Šarbek.

Tokom pretrage jednog stana u tom naselju policija je pronašla laptop u kom se nalazila tekstualna poruka koju je napisao Ibrahim el Bakravi. U njoj je naveo da očekuje da će policija doći po njega, kao i da nije želeo da postane član terorističke ćelije.

Pročitajte još: Kako su braća bombaši "prošli kroz noge" policiji?

Tokom noći je jedna osoba privedena na informativni razgovor, nije poznato da li je zadržana u pritvoru, dok je jedna puštena na slobodu, nakon temeljne istrage.

Dodao je i da su ukupno 32 osobe stradale u terorističkim napadima u Briselu, kao i da je 270 ljudi povređeno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.