Obrazovanje dostupno svima i u uslovima pandemije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2021, 16:39

Obrazovanje dostupno svima i u uslovima pandemije

"Važno je da se obrazovni proces u Srbiji održava i u uslovima epidemije kovid-19, tako da je omogućeno da nastava bude dostupna svima", ocenio je povodom Međunarodnog dana obrazovanja prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Branko Ružić, saopštilo je to Ministarstvo.

On je naglasio da je težnja države da obrazovni sistem u Srbiji bude inkluzivan, dostupan i kvalitetan, i da se menja u skladu sa novim mogućnostima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />"Obrazovni sistem unapređujemo tako da pruža znanja i veštine koje će omogućiti deci da budu samostalni i zadovoljni ljudi koji će doprineti svojim zajednicama", rekao je ministar Ružić.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 24. januar Međunarodnim danom obrazovanja slaveći tako ulogu obrazovanja u postizanju mira i razvoja u svetu.

Ovaj praznik obeležava se od 2019. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Specijalna emisija umesto Svečane akademije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 11:37

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, u utorak, 26. januara 2021. godine, u 12 časova, u pres sali Vlade Republike Srbije uručiće pojedincima i institucijama Svetosavske nagrade za 2020. godinu...Dobitnicima će Svetosavska nagrada biti uručena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.