Obrađeno 96 odsto: Izašlo manje do polovine birača; Potop za jednu stranku

Izvor: B92, 06.Jul.2020, 07:06

Obrađeno 96 odsto: Izašlo manje do polovine birača; Potop za jednu stranku

Zagreb -- Na parlamentarne izbore u Hrvatskoj izašlo je prema najnovijim podacima 46,68 posto birača.

Podatke je saopštila Državno izbornoć poverenstvo, a na osnovu podataka sa 96 posto obrađenih biračkih mesta. Ukušno je na izbore izašlo 1.661.359 birača.

Vladajući HDZ premijera Zndreja Plankovića ostavario je ubedljivu pobedu, dok je njihov najveći rival, Restart koalicija predvođena SDP-om, doživela pravi potop.

Prema podacima Državnog izbornog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poverenstva, na osnovu obrađenih 86 posto biračkih mesta, HDZ s koalicijskim partnerima u nekim izbornim jedinicama - HSLS-om i HDS-om, osvaja 67 mandata zajedno s tri mandata koja je dobio u dijaspori, dok Restart koaliciji pripada 41 mandat.

Na trećem mestu je Domovinski pokret Miroslava Škora sa 16 mandata, a slede Most sa 8, Možemo 7, Stranka s imenom i prezimenom 2, Reformisti i HNS po 1 mandat.

Još osam mandata u Saboru pripada nacionalnim manjinama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.