Obeleženo 100 godina diplomatskih odnosa Srbije i Poljske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2019, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeleženo 100 godina diplomatskih odnosa Srbije i Poljske

Ambasada Poljske u Srbiji priredila je danas svečani prijem u beogradskom hotelu Metropol povodom Dana poljske ustavnosti, stote godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Poljske i 15 godina od prijema Poljske u Evropsku uniju.

Odbornik Pokreta Snaga Srbije - Bogoljub Karić u Skupštini grada Beograda Simon Dragomir Karić istakao je da je bitno da Srbija ima što više prijatelja u svetu, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je iz BK grupe.

"Negovanje saradnje Srbije i Poljske je od velike važnosti, pre svega u domenu novih investicija, kao i u segmentu građevinarstva, pošto imamo kompanije poput BK grup - Dana holdings koja postiže vrhunske rezultate na svim meridijanima, a Poljska je veoma interesantna država za velike građevinske poduhvate. Kao odbornik, uvek sam se zalagao i zalagaću se za što konkretnije povezivanje, ne samo srpske prestonice već i države sa stranim investitorima koji mogu da pomognu što bržem razvoju naše domovine", naglasio je Karić.

Otpravnik poslova Poljske u Srbiji Andžej Kinđuk kazao je da bliski odnosi dve države sežu mnogo dalje u prošlost od jednog veka, kako se zvanično tumači.

Podsetio je na Zavišu Crnog, slavnog poljskog viteza, koji je 1428. godine učestvovao u pohodu protiv Turaka i stradao prilikom opsade Golupca.

Kinđuk je istakao da Poljska pruža punu podršku Srbiji u evropskim integracijama i naglasio da je Varšava spremna da pomogne Beogradu na putu ka Evropskoj uniji.

Na svečanosti su dodeljena i priznanja zaslužnima za negovanje i širenje poljske kulture u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.