Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obdukcija utvrdila: David Dragičević se utopio, ali ima i povrede

BANJALUKA - Uzrok smrti Davida Dragičevića (21) iz Banjaluke, čije je tijelo, nakon višednevne potrage, pronađeno u subotu u koritu rijeke Vrbas, je utapanje, potvrđeno je "Nezavisnim".

Uz to, danas obavljenom obdukcijom utvrđeno je da ovaj mladić, čija je tragična sudbina potresla i šokirala njegovu rodbinu, prijatelje i sugrađane, ima i povrede, odnosno modrice po glavi, ali su one nastale prije utapanja.

"Da li su te povrede nastale u tuči u kojoj je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << noći nestanka učestvovao, zasad je teško reći i to je potrebno utvrditi istragom, baš kao i okolnosti pod kojim je završio u rijeci", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka danas nam je rečeno da će se u vezi sa ovim slučajem oglasiti sutra.

Majka dvadesetjednogodišnjaka, Suzana Radanović, koja nam je ranije izjavila da Davidovi drugovi moraju znati šta se s njim desilo, smatra da je njen sin ubijen, a institucijama je poručila da sebi osvjetlaju obraz.

"Neka nađu krvnike koji su ubili mog sina prvenca, moju dobru, neiskvarenu dušu. I opet apelujem - neko od te djece nešto zna, oni su počinioci! Sugrađani moji, pomozite mi da se izvrši pritisak, ne zbog mene, moga djeteta više nema, nego zbog vaše djece. Pitam vas - da li ćete smjeti svoje dijete pustiti mirne duše u grad", navodi se u njenim potresnim riječima na društvenim mrežama.

Da izdrži bol i tugu, poručili su joj brojni sugrađani, koji Davida opisuju kao uzornog studenta Elektrotehničkog fakulteta. Pisao je pjesme, pravio dredove, sanjao o boljem svijetu.

Tijelo Dragičevića pronađeno je juče na lokaciji gdje se rječica Crkvena uliva u Vrbas, i to poslije višednevne potrage, koja je počela nakon što je nestanak prijavljen u prošlu nedjelju.

Potom je na području Doca počeo uviđaj, koji su obavili policija i dežurni tužilac. Podsjetimo, za mladićem su, uz policiju, tragali i njegovi brojni sugrađani. Pretraženo je više banjalučkih naselja, po kiši i snijegu, danju i noću.

Porodica je, prisjetimo se, nudila 100.000 maraka za informacije koje bi dovele do njegovog pronalaska. Policija je, kako je ranije potvrđeno, ispitala više lica u vezi sa ovim slučajem.

Dragičević je od kuće otišao 17. marta oko 19 časova, a posljednji put je viđen u nedjelju oko 3.30 kada je izašao iz jednog noćnog kluba u Banjaluci.

Trag mu se gubio sve do juče u 11.45, kada su u koritu rijeke Vrbas potonule sve nade da je živ.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.