OVOLIKO PRLJAMO: Za sat vremena 100 džakova đubreta!

Izvor: Mondo, 10.Feb.2019, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVOLIKO PRLJAMO: Za sat vremena 100 džakova đubreta!

Za samo sat vremena akcije, aktivisti Zelene stranke prikupili 100 džakova đubreta ispred porodilišta.

Foto: MONDO

Na zelenim površinama u Novom Sadu ima više od 20 tona otpada, saopštila je Zelena stranka, čiji su aktivisti okupljeni u novooformljene "Zelene brigade" danas čistili kvart oko porodilišta Betanija, u akciji "Zelene brigade čiste gradove od smeća".

U prvoj akciji Zelenih brigada, koja je simbolično počela kod gradskog porodilišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u kojem se godišnje rodi oko 7.000 beba, učestvovalo je više od 100 volontera i članova Zelene stranke, okupljenih u Zelene brigade.

"Količina đubreta koju ostavljamo za sobom je zaprepašćujuća. Činjenica da smo za svega sat vremena u delu jednog gradskog kvarta sakupili 100 džakova smeća ukazuje da naš odnos prema životnoj sredini pod hitno mora da se promeni. Zelene brigade su važne. Zelene brigade su nadstranački projekat koji je okrenut zdravijoj budućnosti našeg grada i naše dece", rekao je po završetku prve akcije predsednik Zelene stranke i narodni poslanik Goran Čabradi.

Planirano je da "Zelene brigade" tokom cele godina u svim gradovima i mestima u Srbiji sprovode ove akcije kako bi smeće bilo uklonjeno sa dečijih igrališta, međublokovskih zelenih površina i drugih javnih prostora koje građani koriste za relaksaciju i odmor.

Činjenica je da su građani toliko nesavesni da ni najorganizovanije komunalne službe ne mogu očistiti sve površine koje koriste gađani. Smeće baca gde ko stigne!

"Neophodno je da se pored volontera i aktivista Zelene stranke uključe i građani. Samo tako ćemo naše gradove očistiti i urediti i sačuvati prirodu od svog pogubnog uticaja, jer nam je važna i edukacija građana. Ako se više njih pridruži 'Zelenim brigadama', biće i više ljudi koji će ličnim primerom uticati da smanjimo količinu zagađenja. Čistićemo zajedno da bismo sačuvali budućnost", istakao je Čabradi.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.