OVO SU BEOGRAĐANI DUGO ČEKALI: Gradska čistoća dobija 18 novih uređaja za zaprašivanje, počinje SUZBIJANJE KOMARACA

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2020, 01:10

OVO SU BEOGRAĐANI DUGO ČEKALI: Gradska čistoća dobija 18 novih uređaja za zaprašivanje, počinje SUZBIJANJE KOMARACA

Direktor Gradske čistoće Marko Popadić kaže da će uređaji koji stižu iz Južne Koreje biti isporučeni sredinom avgusta

Gradska čistoća je nabavila novih 18 savremenih uređaja za suzbijanje odraslih formi komaraca sa zemlje, koji će značajno povećati efikasnost rada ekipa na terenu, saopštilo je danas to preduzeće.

Direktor Gradskea čistoće Marko Popadić kaže da će uređaji koji stižu iz Južne Koreje biti isporučeni sredinom avgusta.

Dok >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne stignu novi uređaji, Popadić je rekao da će biti iznajmljeno 10 uređaja koji će, uz postojećih 21, u narednom periodu obavljati termalno i hladno zamagljivanje odraslih formi komaraca.

Napomenuo je da je sa JAT privrednom avijacijom potpisan ugovor za angažovanje šest aviona koji će obavljati suzbijanje komaraca iz vazduha.

- Avionima će nadletati površine iznad reka, priobalja i otvorenih zelenih površina, a svaki od njih jednim letom može da pokrije površinu od 2.000 hektara. Prema trenutnoj meteorološkoj prognozi, poletanje avijacije se očekuje u utorak 28. jula i nadamo se da neće biti izmena usled vremenskih prilika - rekao je Popadić.

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine, pri povoljnim vremenskim uslovima, nastavljaju svakodnevne akcije intenzivnog suzbijanja komaraca sa zemlje i reka, te će se u četvrtak 23. jula akcije sprovesti na 50 lokaliteta u Beogradu.

Kako je saopšteno, tokom jutarnje akcije koja će početi u tri sata biće obuhvaćene površine: Kovilovo, Jabučki rit, Glogonjski rit, jezero Veliko blato, Dunavac, Besni Fok, Vrbovsko, Preliv, Vinogradska, Surčinsko polje, nasip od Ostružničkog mosta ka Bloku 45 i Bloku 70, Zemunski kej, Staro sajmište, kej 25. maj, Dorćol, Beograd na vodi, Kalemegdan - Gornji i Donji grad.

Večernjom akcijom u periodu od 18 sati do ponoći tretiraće se površine: Zabran - Obrenovac, nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Mali raj, Azilanti, Reva, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Crvenka, Jojkićev Dunavac, Stara Borča, Put ka Staroj Borči, Umka 1 i 2, Borča 1 i 2.

Dodaje se da će akcija uveče biti sprovedena i na površinama Popova bara 1 i 2, Mali Zbeg, deo Borča pretoka i Borča pretok, Blok Branka Momirova, Braća Marić, Blok Zaga Malivuk, Save Kovačević, Put za Ovču, Ovča, Padinska skela, Borča greda, Kotež 1, 2 i 3.

Gradska čistoća apelovala je na pčelare da tokom akcija suzbijanja komaraca pčele ne puštaju na ispašu, već ih zatvore u košnice.

Sugrađani svakog radnog dana od sedam do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800-000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.