OVO NIJE U REDU, POTREBNE SU OŠTRIJE MERE, PROPUSNICE NEĆE IMATI EFEKTA Tiodorović izdao dramatično upozorenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2021, 10:13

"OVO NIJE U REDU, POTREBNE SU OŠTRIJE MERE, PROPUSNICE NEĆE IMATI EFEKTA" Tiodorović izdao dramatično upozorenje

Danas počinje i kažnjavanje ukoliko nemate validnu kovid propusnicu, dr Tiodorović napominje da lekari iz Kriznog štaba i dalje traže oštrije mere.

To što ćemo mi od 22 h imati primenu propusnica, to neće imati efekta, to ne može imati efekta, samtra epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.

- Medicinski deo Kriznog štaba ostaje pri svojim stavovima od pretprošle sednice. Mi smo tražili da sve stane do 17 sati. Od 17 sati da funkcionišu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << samo pumpe, apoteke, snabdevanje hranom, samo ono što narodu morate da obezbedite. Da to bude makar 10 dana, ali znamo dobro da tih 10 dana nije dovoljno. a ali potrebno je da se oseti neka promena u ponašanju - kaže Tiodorović.

Smatra da ima krivaca i u državi i u pojedincima - "svi smo odgovorni".

Objašnjava i zbog čega kovid propusnice posle 22 sata mogu biti problematične po ugostitelje.

- Zvao me je jedan prijatelj vlasnik jednog restorana u Nišu i kaže: Šta će mi to od 22h, imaću probleme i sukobe, treba da zovem policiju. Što niste uveli odmah da propusnice 24 sata važe za sve zatvorene prostore. Još u junu sam rekao da će biti problema i da moramo da pooštrimo kontrolu mera i da moramo da podignemo vakcinaciju najmanje na 70-75 posto, a sada već znamo da je potrebno 80-85 posto - napominje Tiodorović.

Upitan o prelasku škola na onlajn nastavu, epidemiolog je rekao da očekuje da će sledeće nedelje da se napravi analiza da li je kombinovan model nastave imao efekta.

- Roditelji koji su pozitivni i šalju svoju decu u vrtiće i u škole, to nije u redu. Ako ste vi u samoizolaciji, vaše dete ostaje sa vama, jer to dete ne mora biti uočljivo bolesno - istakao je Tiodorović, koji je i član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19.

On je pozvao građane Srbije da se vakcinišu, jer vakcinacije nije pitanje "demokratije, nego pitanje civilizacije".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.