OVO JE NAJVEĆE ŽARIŠTE KORONE U SRBIJI! Proslava nema već dve nedelje, a evo kakva je sada situacija u ovom gradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2021, 09:10

OVO JE NAJVEĆE ŽARIŠTE KORONE U SRBIJI! Proslava nema već dve nedelje, a evo kakva je sada situacija u ovom gradu

Dve nedelje u ugostiteljskim objektima Novog Pazara nema proslava

Već dve sedmice su prošle od uvođenja mere lokalnog kriznog - zabrane porodičnih veselja u ugostiteljskim oblektima u Novom Pazaru da bi se izbeglo ponavljanje scenarija iz jula prošle godine kada je ovaj grad bio jedno od najvećih žarišta korona virusa u Srbiji.

Uporedo s tim pokrenuta je i jaka kampanja da se građani vakcinišu.

Dr Šefadil Spahić, direktor Zavoda za javno zdravlje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Novom Pazaru kaže za RTS da je epidemijska situacija u tom gradu znatno bolja nego što je bila pre 14 dana, ali da treba da prođe još neko vreme kako bi se videli rezultati mera.

- Smanjenju broja novozaraženih dosta su doprinele i verske zajednice koje su smanjile svoje verske obrede - rekao je doktor Spahić.

Prema njegovim rečima, u toku prošlog meseca dato je više od 3.000 prvih doza vakcina, što i dalje nije dovoljno. Doktor Spahić kaže da zabrinjava mali broj vakcinisanh mladih i dodaje da će biti organizovane tribine kako bi postakli tu akciju.

Od juče srednjoškolci u Novom Pazaru idu u školu po onlajn sistemu kako bi se zaustavilo širenje korona virusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.