OVO JE ČIN RATA: Amerikanci osudili IRAN za napad na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji iako NEMA DOKAZA

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2019, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JE ČIN RATA: Amerikanci osudili IRAN za napad na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji iako NEMA DOKAZA

Američki državni sekretar Majk Pompeo osudio je juče napade na naftnu infrastrukturu u Saudijskoj Arabiji uz ocenu da je to "čin rata".

- Ovo je napad Irana - rekao je Pompeo novinarima u avionu pre sletanja u grad Džedu na zapadu Saudijske Arabije.

Nešto ranije je Ministarstvo odbrane Saudijske Arabije pokazalo ostatke dronova i krstarećih projektila kojim dokazuju umešanost Irana u napade izvršene tokom vikenda na naftna postrojenja.

Međutim, portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saudijskog Ministarstva odbrane Hesamedin Ašena naglasio je da detalji lokacija sa kojeg su izvršena lansiranja ne mogu još biti objavljeni, ali kada budu utvrđeni biće obelodanjeni na drugoj konferenciji za novinare.

On, takođe nije želeo da govori o tome da li Saudijska Arabija veruje da će biti utvrđeno da je Iran izvršilac napada, samo je izrazio uverenje da će otkriti odakle je ispaljenje izvršeno.

Pompeo je dodao da nema dokaza da su napadi izvršeni iz Iraka kao što je to spekulisano u pojedinim medijima.

Pobunjeni Huti iz Jemena prihvatili su odgovornost za napad. Iran je negirao umešanost u napad i upozorio da će odgovoriti na bilo kakav vojni odgovor. Huti iz Jemena zapretili su napadom dronovima na Abu Dabi, finansijski centar Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Neposredno nakon što je Saudijska Arabija optužila Iran za napad na rafinerije, Huti su zapretili novim napadima, izvan granica Saudijske Arabije.

BONUS VIDEO: Ovo su NAJMOĆNIJE FOTOGRAFIJE koje su ikada napravljene, a iza svake se krije POSEBNA PRIČA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.