OVE REČI ODJEKUJU SVETOM: Premijer Jermenije progovorio o predaji naroda Karabaha (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2020, 16:13

OVE REČI ODJEKUJU SVETOM: Premijer Jermenije progovorio o predaji naroda Karabaha (VIDEO)

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra, a Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba

Pregovori o Nagorno-Karabahu mogući su posle zaštite stanovništva od spoljne agresije, izjavio je premijer Jermenije Nikol Pašinjan.

- Uz spoljnu agresiju najvažniji zadatak je zaštita stanovništva od napada. Tek posle toga moguće je razgovarati o pregovorima. U trenutnim uslovima velike agresije mogu sa sigurnošću da kažem da se narod >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Karabaha neće predati - napisao je Pašinjan na Fejsbuku uz video svog intervjua za televiziju Al Džazira.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Lideri Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske pozvali su Jerevan i Azerbejdžan da hitno prekinu sukobe i započnu pregovore bez preduslova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NOVI POTEZ AJERBEJDŽANA: Objavili nove snimke UNIŠTAVANJA JERMENSKE VOJNE TEHNIKE u Nagorno-Karabahu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2020

Situacija je eskalirala je krajem septembra..Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je nove snimke iz Nagorno-Karabaha na kojima se vidi kako snage te zemlje uništavaju jermensku vojnu tehniku...Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.