OVDE ĆE RUSKI JEZIK UĆI U SLUŽBENU UPOTREBU: Peskov istakao da je zadatak Rusije širenje njegove upotrebe

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 13:43

OVDE ĆE RUSKI JEZIK UĆI U SLUŽBENU UPOTREBU: Peskov istakao da je zadatak Rusije širenje njegove upotrebe

Kremlj će pružiti svu neophodnu pomoć

Kremlj pozdravlja odluku da se ruski jezik proglasi drugim zvaničnim jezikom u Karabahu i uđe u službenu upotrebu. Kremlj je spreman da pomogne daljem širenju ruskog jezika, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Ruski jezik se u svakom slučaju koristi u Karabahu, koristi se i u Jermeniji, ruski se govori i u Azerbejdžanu, ruski se govori na mnogim mestima u svetu, uključujući i prostor bivšeg Sovjetskog Saveza >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je Peskov.

- Ruski je prikladan za komunikaciju, i još uvek se proučava. Naravno, pozdravljamo ovo na svaki mogući način i spremni smo da dalje doprinesemo širenju i održavanju nivoa znanja ruskog jezika, to smatramo svojim zadatkom - dodao je on.

Portparol je ovom prilikom precizirao da Rusija nije ta koja predlaže da ruski postane drugi državni jezik u Jermeniji i Azerbejdžanu, ističući da je to unutrašnja stvar bilo koje zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.