OVDE ĆE OD 1. SEPTEMBRA UČITI 600 ĐAKA: Leštane dobilo najmoderniju školu u Beogradu na 5.500 kvadrata! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2020, 10:42

OVDE ĆE OD 1. SEPTEMBRA UČITI 600 ĐAKA: Leštane dobilo najmoderniju školu u Beogradu na 5.500 kvadrata! (FOTO)

Naselje Leštane u opštini Grocka dobilo je najmoderniju školu u Beogradu, u kojoj će od septembra krenuti oko 600 đaka, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Novoizgrađena Osnovna škola "Nikola Tesla" u Leštanima imaće 5.500 kvadrata, dva sportska terena za fudbal i košarku, sadržaće fiskulturnu salu i toalet, kojih ranije nije bilo, a vrednost radova je oko šest miliona evra.

Vesić je naveo da su u okviru starog kompleksa škole nastavu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pohađali učenici od 1. do 4. razreda, te da će sada biti omogućeno da đaci idu u svih osam razreda i dodao da sadašnji izgrađeni objekat može da primi 1.440 đaka.

Jedan deo đaka je, dok se škola gradila, nastavu pohađao u Kaluđerici i Vinči, a Vesić kaže da se određeni deo njih neće razdvajati i da će u novi objekat od septembra krenuti nesto manji broj, te da će se s godinama njihov broj povećavati.

U Leštanima je 1.300 dece između sedam i 15 godina, kaže Vesić i ističe da će to beogradsko naselje imati školu po svim standardima dostojanstvenim 21. veka, za razliku od ranijih godina, kada su, kako je naveo, đaci koristili poljski toalet.

Kako je najavio, Grad Beograd će do 1. septembra opremiti školu, kada se očekuje početak školske godine.

Vesić kaže i da će se u narednom periodu, u dogovoru sa opštinom Grocka, škola u Leštanima izdvojiti od škole u Vinči i da je predlog da nova škola ponese ime po Milutinu Garašaninu, nekadašnjem predsedniku srpske Vlade i Narodne Skupštine, koji je iz Grocke.

Radovi na novoizgrađenom objektu su trajali 500 dana i predstavljaju zajednički projekat Republike Srbije i Grada Beograda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Završena izgradnja nove škole u Leštanima, koštala 6.000.000 EVRA, zamenik gradonačelnika predložio IME

Izvor: Blic, 20.Avg.2020

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas novoizgrađenu školu u Leštanima, koja je, kako je tom prilikom ocenio, najmodernija u Beogradu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.