OVAKO JE PALA NARKO PETORKA SA 800 KILA KOKAINA! Uz pomoć srpske policije uhapšena opasna grupa! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2019, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVAKO JE PALA NARKO PETORKA SA 800 KILA KOKAINA! Uz pomoć srpske policije uhapšena opasna grupa! (VIDEO)

Uhapšeni državljani Meksika E.A.A.C (1995), Rusije S.R. (1971) i Srbije V.F. (1975)

U zajedničkoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, policija Španije i Velike Britanije, a u koordinaciji sa srpskim Tužilaštvom za organizovani kriminal, u Atlantskom okeanu u blizini Azorskih ostrva zaplenjeno je 800 kilograma kokaina, izuzetne čistoće čija se tržišna vrednost procenjuje na oko 50 miliona evra.

Kokain je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zaplenila policija Španije na osnovu operativnih informacija koje su im dostavili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Kokain, različita računarska oprema, više mobilnih telefona i obilna dokumentacija zaplenjeni su u konstrukciji jedrilice, a tom prilikom  španska policija uhapsila je trojicu osumnjičenih članova organizovane kriminalne grupe, koja se tereti da se u dužem vremenskom periodu bavila krijumčarenjem velikih količina kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Španska policija uhapsila je državljanina Meksika E.A.A.C (1995), državljanina Rusije S.R. (1971) i srpskog državljanina V.F. (1975), dok su istovremeno u Srbiji zbog sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni M.Đ. (1953) i D.Đ. (1980), obojica iz Šida, a za jednim licem je raspisana potraga.

Prilikom pretresa na četiri lokacije u Srbiji policija je zaplenila  dokumentaciju vezanu za uplate i isplate i transfere novca osumnjičenima koji su uhapšeni na jedrilici, avio-karte, notese, memorijske kartice, više USB-a, mobilne telefone, kao i opremu i uređaje za neovlašćeno audio i video snimanje.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe terete se da su, u više navrata, putovali u zemlje Latinske Amerike, gde su vršili pripreme za preuzimanje i krijumčarenje kokaina.

Sumnja se da su za potrebe transporta kokaina kupili jedrilicu na kojoj su u Meksiku izvršili neophodne prepravke u konstrukcionim šupljinama plovila.

Nakon izvršenih prepravki, pripadnici organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, preuzeli kokain u Latinskoj Americi, smestili ga u pripremljene konstrukcione šupljine i krenuli ka Evropi, gde su zaustavljeni od strane španskih nadležnih organa u blizini Azorskih ostrva.

Osumnjičenima koji su uhapšeni u Srbiji određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.