OVAKO BI IZGLEDAO NAPAD NA IZRAEL, PA I GORE OD TOGA: Objavljene fotografije iranskog bombardovanja Al-Tanfa (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2021, 15:50

OVAKO BI IZGLEDAO NAPAD NA IZRAEL, PA I GORE OD TOGA: Objavljene fotografije iranskog bombardovanja Al-Tanfa (FOTO)

Iran i Izrael se ozbiljno spremaju za potencijalni rat velikih razmera na Bliskom istoku

Nekoliko novinara i aktivista podelilo je 21. oktobra fotografije koje prikazuju posledice napada na američki garnizon Al-Tanf na jugu Sirije 20. oktobra. Slike prikazuju veliku štetu u garnizonu, koji ugošćuje oko 200 američkih vojnika, kao i desetine sirijskih militanata iz proksi grupe "Revolucionarne komandne vojske". U napadu nije bilo žrtava.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << američkoj Centralnoj komandi, baza je bila gađana samoubilačkim dronom i raketama. Napad je navodno pokrenut istovremeno iz Sirije i Iraka. SAD su uspostavile garnizon Al-Tanf 2016. godine kako bi blokirale strateški autoput koji povezuje sirijsku prestonicu Damask sa Bagdadom, glavnim gradom Iraka.

Update

Military source familiar with Al Tanf just confirmed to me that these pictures are from the base.

US troops at Al Tanf, Syria became under drone & rocket attack last night.

Will be cautious until CENTCOM releases its imagery too.

Pix were received by @AuroraIntel pic.twitter.com/CJDUuI663L

— Nafiseh Kohnavard (@nafisehkBBC) October 21, 2021

SAD još nisu iznele nikakve detalje. Međutim, one zadržavaju svoje "pravo na odgovor" u vreme i na mestu koje odaberu. Snage koje podržava Iran u Siriji i Iraku nezvanično su okrivljene za ovaj snažni napad.

#Tanf pic.twitter.com/ekjufqAT4x

— Bassam Barabandi بسام بربندي (@BASSAMVA) October 21, 2021

Prošle nedelje, Operativna soba saveznika Sirije, koja komanduje snagama u Siriji a koje podržava Iran, obećala je da će odgovoriti "veoma oštro" na izraelske vazdušne napade 13. oktobra kada su gađali predgrađe drevnog sirijskog grada Palmire. Vazdušni napadi su izvedeni iz vazdušnog prostora Al Tanfa.

Ako je napad na Al-Tanf zaista bio odgovor na nedavne vazdušne napade na Palmiru, iranske snage bi uskoro mogle pokušati da izvrše sličan napad na Izrael.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.