OVAJ SATELITSKI SNIMAK ĆE VAS ŠOKIRATI: Iran sprema napad na američki nosač aviona, evo koji je plan (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020, 18:05

OVAJ SATELITSKI SNIMAK ĆE VAS ŠOKIRATI: Iran sprema napad na američki nosač aviona, evo koji je plan (FOTO)

Ideja je došla po uzoru na verziju pravljenu za vojnu vežbu

Iran je izgradio lažnu verziju američkog nosača aviona kraj obale kako bi ga koristili kao metu u vojnim vežbama

Lažni brod izgleda kao plovilo klase "Nimitz", nosač aviona koji je američka mornarica rasporedila preko Hormuskog moreuza i u Arapskom zalivu.

Međutim, iranska verzija je očigledno manja od prave. Dug je oko 200 metara i širok 50 metara, dok je nosač klase "Nimitz" dugačak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << više od 300 metara i širok 75 metara.

Replika nosi 16 maketa borbenih aviona na svojoj palubi, prema satelitskim fotografijama koje je napravila kompanija "Makar Technologies". Lažni nosač pluta u južnoj luci Bandar Abas. Njegov izgled sugeriše da Islamski revolucionarni gardijski korpus (IRGC) priprema lažno potapanje koje je već jednom izvela u februaru 2015. godine.

Something worth looking into.While the left is keeping us occupied with all of their rhetoric to defund police

they are building fake aircraft in Iran that resemble our Navy ships.🤔

Iran appears to build fake aircraft carrier as tensions with US growhttps://t.co/5RZholIeFA

— Little Joe (@ljconsercrn) June 9, 2020

Replika podseća na onu koju su koristili u vojnoj vežbi "Veliki prorok 9", kada su gliserima sa kojih su pucali iz mitraljeza i raketa nalažni nosač. Kasnije su raketama "zemlja - more" uništili repliku.

- Američki nosači aviona su velika skladišta municije u kojima se nalazi puno raketa, municije, torpeda i svega ostalog - rekao je tadašnji šef ratne mornarice IRGC-a, Adami Ali Fadavi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.