OTVOREN GROB HITLEROVOG KASAPINA: Nije bio obeležen - ni jedna kost nije pomerena (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTVOREN GROB HITLEROVOG KASAPINA: Nije bio obeležen - ni jedna kost nije pomerena (VIDEO)

Neko je saznao za grobno mesto.

Policija u Berlinu pokušava da otkrije ko je otvorio neobeleženi grob nekadašnjeg SS oficira Rajnharda Hajdriha, nacističkog funkcionera kojeg su ubili češki partizani 1942. godine.

Zaposleni na Groblju invalida u centralnom Berlinu su otkrili da je grob otvoren prošlog četvrtka a policija tvrdi da ni jedna kost nije uklonjena.

Inače, on je bio glavni za masovno ubijanje evropskih jevreja  a predsedavao je Vanzejskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << konferencijom 1942. kada je napravljen plan za Hitlerovo genocidno "Konačno rešenje".

Saveznici su na kraju II svetskog rata odlučile da se grobovi istaknutih nacista ne smeju obeležavati, da ih simpatizeri ne bi slavili a onaj ko je otvorio grob ozloglašenog naciste verovatno je imao insajderske informacije.

Hajdrih, čiji je nadimak bio "Kasapin", bio je na čelu Glavnog bezbednosne kancelarije Rajha koja je delovala u okviru SS na čijem čelu sa nalazio Hajnrih Himler. Adolf Hitler je Hajdriha zvao "Čovek sa gvozdenim srcem".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.