OTROVNICA VIĐENA NA VIŠE LOKACIJA: Građani prestravljeni, vatrogasci danima BEZUSPEŠNO LOVE neman

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2020, 12:16

OTROVNICA VIĐENA NA VIŠE LOKACIJA: Građani prestravljeni, vatrogasci danima BEZUSPEŠNO LOVE neman

Jedna od najopasnijih evropskih zmija

Poskok, jedna od najotrovnijih zmija, viđena je proteklih dana na nekoliko lokacija u Istri zbog čega su građani zvali i vatrogasce.

Stanovnik mesta Rapac je napravio fotografiju poskoka kojeg je uslikao kod nudističke plaže turističkog naselja Girandela. Kaže da je poskok na ovoj lokaciji tokom poslednjih nekoliko dana viđen više puta. Šef vatrogasne stanice Labin Darko Vitasović poslao je nekoliko svojih vatrogasaca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u lov na poskoka, ali je potera završila bezuspešno.

Poskok je inače najotrovnija i najopasnija evropska zmija koja živi na kamenitim i sunčanim područjima južne Evrope i Male Azije. U Hrvatskoj ga ima na ostrvima Krku, Pagu, Viru, Ugljanu, Pašmanu, Korčuli, Hvaru, Braču i Mljetu.

Može se videti i u Lici, na Medvednici, Žumberku, Banovini, Kordunu, Ravnoj Gori, Kalniku, Istri, Zagori i Hrvatskom Zagorju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.