OTKRIVENO KO JE PUCAO NA PREDSEDNIKA! Oružje imalo oznake komšija, Kolumbija upalila crveni alarm (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2021, 10:01

OTKRIVENO KO JE PUCAO NA PREDSEDNIKA! Oružje imalo oznake komšija, Kolumbija upalila crveni alarm (VIDEO)

Fotografije objavljene kasnije pokazale su rupe od metaka u rotoru i repu helikoptera

Na helikopter kolumbijskog predsednika Ivana Dukea pucano je iz dve puške, od kojih je jedna imala oznake vojske Venecuele, rekao je šef nacionalne policije. Helikopter je pogođen sa više hitaca iz vatrenog oružja dok je preletao provinciju Katakumbo.

Kolumbija je ponudila nagradu od tri milijarde pezosa (796.000 američkih dolara) za informacije o napadu na predsednikov helikopter.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Ivan Duke se u petak približavao aerodromu u blizini granice sa Venecuelom kada je njegova letelica pogođena.

. U napadu niko nije povređen.

Ministar odbrane Diego Molano, koji je takođe bio u avionu, ponudio je nagradu za sve informacije koje dovedu do krivaca.

​Nacionalna policija je u međuvremenu saopštila da je pronašla dve puške za koje kažu da su korišćene u napadu.

El terrorismo no va a desestabilizar a Colombia. De inmediato adelantamos investigaciones. Ya fueron encontrados dos fusiles, uno de estos con marca de Fuerzas Armadas de Venezuela, según la @PoliciaColombia, y vainillas de este mismo tipo de fusil. pic.twitter.com/2YXwGzCUhq

— Diego Molano Aponte (@Diego_Molano) June 26, 2021

Puška kalibra 7,62 imala je "oznake oružanih snaga Venecuele", rekao je šef nacionalne policije, rekao je general Horhe Luis Vargas, preneli su kolumbijski mediji.

​- Tražimo odgovorne. Nećemo odustati dok ih ne uhvatimo - naveo je.

Još nije poznato ko je izvršio napad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.