OTKRIVEN LEK ZA KORONU? Rusi imaju spas za bolest koja je paralisala planetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020, 19:27

OTKRIVEN LEK ZA KORONU? Rusi imaju spas za bolest koja je paralisala planetu

"Koronavir" je treći odobreni preparat u Rusiji, nakon "Avifavir-a" i "Areplivir-a".

Rusko Ministarstvo zdravlja odobrilo je "Koronavir", preparat protiv virusa korona. To je treći odobreni preparat. Pre toga odobrenje su dobili "Avifavir" i "Areplivir".

"Koronavir" se može primenjivati samo u uslovima bolničkog lečenja. Preparat nije preporučljiv za trudnice i one žene koji planiraju trudnoću, tokom perioda dojenja, kao ni za bubrežne bolesnike, kao i za mlađe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 18 godina.

"Avifavir" je odobren krajem maja, a klinička ispitivanja su započeta tek u aprilu.  "Areplivir" je odobren početkom jula. Stvaranje leka protiv kovida-19 može se uporediti samo sa otkrićem antibiotika koji su čovečanstvo spasili od bakterijskih infekcija. Rusija je jedna od prvih zemalja koja je napravila lek protiv nove opasne bolesti.

Klinička istraživanja su pokazala da je njegova efikasnost 90 odsto, to jest, devet od deset osoba uz blagovremeno lečenje zagarantovano neće preminuti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.