OTKRIVEN JOŠ JEDAN GRAD MRTVIH U EVROPI: Leševi razbacani ispod obale, prava istina je BIZARNA! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021, 18:24

OTKRIVEN JOŠ JEDAN "GRAD MRTVIH" U EVROPI: Leševi razbacani ispod obale, prava istina je BIZARNA! (FOTO)

Arheolozi na Korzici pronašli su 40 tela iz prve polovine prvog milenijuma, a otkrivena su unutar amfora ili velikih keramičkih ćupova

Uspavano ribarsko mesto tako je postalo svojevrsna turistička atrakcija, a prozvano je nekropolom, odnosno gradom mrtvih.

Državni institut za preventivna istraživanja otkrio je da se iskopavanja trenutno obavljaju u središtu samog grada. Istraživači su pronašli velike amfore u kakvima se inače prevozilo maslinovo ulje, ali takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << s ostacima pokojnika.

Neke od grobnica bile su prekrivene terakotom, materijalom kakav su koristili stari Rimljani, ali moraće se sprovoditi dodatna istraživanja kako bi se saznalo daleko više o identitetima pokojnika.

Corsica's 'City of the Dead' is FOUND: 40 skeletons buried in massive ceramic jars are discovered

Read more: https://t.co/CHCGGK542E pic.twitter.com/FCrH82b4uW

— Daily Mail Online (@MailOnline) April 15, 2021

- Iako se verovalo da je to područje u velikoj meri bilo napušteno, otkriće nekropole na Korzici otvara mogućnost da je gustina naseljenosti na tom području tokom sredine prvog milenijuma bila daleko veća nego što se zamišljalo - poručili su iz Državnog instituta za preventivna istraživanja.

Oni su dodali da se još veća otkrića tek očekuju, kao i da su meštani bili zapanjeni činjenicom da su hodali po obali preko leševa ni ne sluteći šta se krije ispod šljunka i peska.

Podsećanja radi, jedan od prvih takozvnaih gradova mrtvih nalazi se u susednoj Italiji i u pitanju je Pompeja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.