OTKRIVEN DATUM, Makron uskoro stiže u Srbiju! Poseta u ODLUČUJUĆEM TRENUTKU za našu zemlju

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2019, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVEN DATUM, Makron uskoro stiže u Srbiju! Poseta u ODLUČUJUĆEM TRENUTKU za našu zemlju

Sve ukazuje na to da Pariz želi da "značajno aktivira svoje prisustvo" u Srbiji i na Balkanu.

Za našu zemlju izuzetna je čast što francuski predsednik dolazi odmah nakon najvećeg državnog praznika Francuske, 14. jula, te to ukazuje da Pariz želi značajno da pojača svoje prisustvo u našoj zemlji i regionu.

Francuski predsednik boraviće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u poseti Srbiji dva dana 15. i 16. jula kao gost predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a činjenica da je reč o dvodnevnoj poseti, navodi list, svedoči o želji francuske strane za potvrđivanje i dalje jačanje dobrih odnosa, uključujući i sve razvijeniju ekonomsku saradnju i godišnju razmenu koja dostiže milijardu evra.

Poseta francuskog predsednika dolazi u važnom trenutku s obzirom da je Beograd izložen ogromnim pritiscima u vezi sa KiM, a treba istaći i da je predstavnica Francuske na sednici SB Un u Njujorku pre dva dana imala balansiraniju retoriku u poređenjeu s drugim zapadnim državama koje priznaju nezavisnost Kosova.

Sve to svedoči da Pariz može biti otvoreniji za predloge srpske strane kada je reč o postizanju kompromisnog rešenja.

Prvobitno je poseta Makrona bila najavljena za početak decembra 2018. ali je pomerena zbog pobune "žutih prsluka" u Parizu i nizu drugih gradova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.