OTKRIVAMO DETALJE IZ KNJIGE: Nole pije toplu vodu, ne jede mlečne proizvode...

Izvor: Kurir, 31.Jul.2013, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVAMO DETALJE IZ KNJIGE: Nole pije toplu vodu, ne jede mlečne proizvode...

Saznajte šta je sve Novak izbacio iz ishrane, a šta je uveo kako bi se bolje osećao na terenu i van njega

BEOGRAD - Najbolji teniser na planeti, Novak Đoković, krajem avgusta će objaviti knjigu pod nazivom "Servisom do pobede", u kojoj otkriva kako pravilnom, zdravom ishranom doći do sjajnih rezultatata u sportu.

Prestižni američki list, "Vol Strit Žurnal", došao je u posed Novakove knjige i objavio zanimljiv tekst pod nazivom "Novak otvara >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << frižider".

Nakon što je promenio način ishrane i prestao da unosi hranu koja sadrži gluten, rezultati srpskog tenisera bili su sve bolji i bolji.

Novak je u svojoj knjizi otkrio da svakog dana pije mnogo tople vode, i da izbegava hladnu vodu jer ona usporava varenje i "krv skreće daleko od mesta koje želi u mišićima".

Nakon urađenih testova Đoković je otkrio da njegov organizam ima netrpeljivost prema pšenici i mlečnim proizvodima. Nakon samo 14 dana bez glutena osećao se odlično, a kada mu je doktor tražio da pojede parče hleba osećao se kao da se probudio sa mamurlukom.

Prema sopstvenom priznanju, od kada je izbacio gluten iz upotrebe smršao je 11 kilograma, ali se kreće brže, fleksibilnije i bolje se koncentriše. Već tri godine nije imao ozbiljniju prehladu ili grip, a astma je nestala.

Tokom turnira se kloni alkohola, izbacio je kofein, osim što pred meč pojede energetski gel koji u sebi sadrži isti. Jede dosta avokada, putera od indijskog oraha i unosi jako malo šećera. Otkrio je da je njegova opsesija med sa Novog Zelanda. Ovaj skupi med potiče od pčela koje se hrane na Novom Zelandu na Manuka drveću. Svakog dana pojede dve kašike ovog meda. Ovaj med ima izuzetna antibakterijska svojstva.

Đoković se trudi da što više upražnjava jogu, meditira, kontroliše nivo stresa, i kada ima slobodnog vremena piše dnevnik.

Podsetimo, Novak je nakon uvođenja ovog režima ishrane osvojio čak pet Gren slem titula, i postao najbolji teniser sveta.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.