OSUMNJIČENI ZA UBISTVO U UŠĆU STIŽE U SRBIJU: Ilić uhapšen u Budvi - planirana nova likvidacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2021, 09:00

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO U UŠĆU STIŽE U SRBIJU: Ilić uhapšen u Budvi - planirana nova likvidacija

Vlasti Srbije potražuju Ilića zbog sumnje da je ubio Aleksandra Šarca u oktobru prošle godine

Kraljevčanin Lazar Ilić biće izručen vlastima Srbije koje ga je potražuju zbog sumnje da je u oktobru 2020. godine u Beogradu ubio Aleksandra Šarca, odlučio je Apelacioni sud Crne Gore.

Ilić je uhapšen 22. januara u Budvi zbog sumnje da je pripremao "likvidaciju bezbedonosno interesentne osobe iz te opštine", navodi RTCG.

Kod Ilića je nakon hapšenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pronađena fotografija Budvanina koga je, kako su zaključili u policiji, planirao da ubije.

Nekoliko meseci pre nego što je uhapšen u Budvi, Ilić je, prema sumnjama beogradske policije, iz pištolja "bereta“, kalibra 7,65 milimetara, na kojem je bio prigušivač, pucao na Šarca u garaži TC Ušće.

Prilikom bekstva, Ilić je pištolj bacio u žbunje ispred tržnog centra, gde su ga forenzičari kasnije pronašli.

- Ilić se sumnjiči da je izvršio krivično delo - teško ubistvo iz čl. 114 st.1 tač. 3 KZ Republike Srbije u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 st. 4 u vezi sa st. 1 u vezi čl. 60 KZ Republike Srbije - navedeno je u odluci crnogorskog Apelacionog suda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Lazara Ilića izručuju Srbiji: Osumnjičen za ubistvo Šarca

Izvor: B92, 18.Maj.2021

Podgorica -- Kraljevčanin Lazar Ilić biće izručen vlastima Srbije koje ga potražuju zbog sumnje da je u oktobru 2020. godine u Beogradu ubio Aleksandra Šarca...Tu odluku doneo je Apelacioni sud Crne Gore...Ilić je uhapšen 22. januara u Budvi zbog sumnje da je pripremao "likvidaciju bezbedonosno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.