DRŽAVA NE PRAŠTA! Lekaru sa VMA HITNO ODREĐEN kućni pritvor!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2018, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRŽAVA NE PRAŠTA! Lekaru sa VMA HITNO ODREĐEN kućni pritvor!

Ukoliko prekrši ovu zabranu odmah slede sankcije!

Viši sud u Beogradu odredio je večeras kućni pritvor lekaru specijalisti Vojnomedicinske akademije M. M. (49), koji se sumnjiči da je od pacijenta zahtevao 200 evra nakon operacije katarakte.

Sudija za prethodni postupak Odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg suda u Beogradu usvojio je predlog Višeg javnog tužilaštva kojim je predloženo da se prema M. M. odredi mera zabrane napuštanja stana bez elektronskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nadzora, precizirala je portparolka suda Bojana Stanković.

Doktor je upozoren da se protiv njega može odrediti pritvor ako prekrši izrečenu zabranu.

On se sumnjiči da je počinio krivično delo primanje mita.

Policija je juče saopštila da se doktor tereti da je od pacijenta zahtevao 200 evra, kako bi mu, nakon operacije katarakte, overio nalog za priznavanje putnih troškova koje Republički fond za zdravstveno osiguranje refundira pacijentima koji imaju prebivalište van teritorije Beograda.

Sumnja se da je M. M. nakon operacije overio nalog, kao i da je od pacijenta na ruke primio 100 evra, navela je policija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.