Izvor: Blic, 19.Jan.2018, 01:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSTVARENJE AMERIČKOG SNA Izbacili su ga iz škole, bio je "delikvent", a sada zarađuje MILIONE

Džeremi Gardner je oličenje američkog sna.

- Bio sam problematičan. Bio sam loš đak. Tri meseca pre mature izbacili su me iz škole - kaže mladi Amerikanac u videu ZoominTV.

- Kada bi jednom rečju trebalo da opišem sebe kao tinejdžera, onda bih rekao da sam bio "delinkvent".

Gardner, koji je danas milioner, otkriva da roditelji uopšte nisu bili oduševljeni njegovom idejom da počne da trguje bitkoinima, ali nisu mogli da mu zamere što je osnovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neprofitnu organizaciju i što o njemu pišu u medijima.

Kada je 2011. prvi put čuo sa digitalnu valutu, bitkoin je vredeo samo deset dolara. Dve godine kasnije, vrednost mu je porasla na 100 dolara i Gardner je slutio da će nastaviti da raste.

Godine 2013. uložio je prvih 200 dolara u kupovinu bitkoina, koje je potom prodao za po 1.000 dolara.

"Ideja o valuti nezavisnoj od države" i tehnologija koja stoji iza bitkoina fascinirala je Gardnera više od zarade koju bi mogla da mu donese.

- Tragao sam za mogućnostima da menjam svet, a bitkoin je imao potencijal da donese tu promenu - kaže Gardner.

"Kripto dvorac" je trospratna zgrada u San Francisku, gde mladi ljubitelji tehnologija jedu, spavaju, priređuju žurke i prave planove za budućnost novca. Većina njih investira u bitkoine, koji im omogućavaju da anonimno kupuju i prodaju stvari, bez banaka i posrednika.

Gardner je 2015. položio je depozit od 20.000 dolara da bi iznajmio kuću. Od tada je ona sastajalište mladih ljudi, stručnjaka za informacione tehnologije, programere i osnivače kompanija.

- Razlog što postoji Kripto dvorac je... Ono što smo postigli je na neki način čudo. Commma.ai, startap-kompanija za autonomne automobile, osnovana je u mom podrumu. Zašto ovde želim da živim: jasno, mogao bih sebi da priuštim lep stan, ali više volim da mi je kuća puna ljudi koji me svakodnevno inspirišu - kaže Gardner za Zoomin-TV.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.