OŠTRA OSUDA ZA PORUKE MRŽNJE U NOVOM SADU: Studentski parlament se HITNO oglasio!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2022, 13:41

OŠTRA OSUDA ZA PORUKE MRŽNJE U NOVOM SADU: Studentski parlament se HITNO oglasio!

Studentski parlament Univerziteta najoštrije je osudio Ustaške poruke u Novom Sadu.

Nakon što su jutors osvanule Ustaške poruke u Novom Sadu, oglasio se studentski parlament Univerziteta i najoštrije osudio počinioce.

- Najoštrije osuđujemo poruke govora mržnje koje su osvanule na ulicama Novog Sada, na našem Štrandu. Grad u kojem živimo i studiramo otvoren je za sve, a ovakve opasne poruke koriste onima koji hoće da unesu nemir među građanima Novog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sada. Ovo je multikulturalan grad, grad koji je bio Evropska prestonica mladih 2019. godine, a ove godine Evropska prestonice kulture, grad koji spaja različitosti suživota. Skandalozno je i strašno da je pojedinim navodnim građanskim aktivistima koji se kriju iza ovih "studentskih organizacija", jedini cilj izazivanje konflikata. Po svoj prilici im nije stalo ni do građanskih prava, a kamoli do demokratije. Još jednom ponavljamo, osuđujemo svaki vid govora mržnje uperen protiv bilo koga, bez obzira da li se radi o Srbima, Hrvatima, Mađarima, Jevrejima, Slovacima, Rumunima i svih ostalih zajednicima koje žive u našem gradu - stoji u saopštenju.

U potpisu:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U Novom Svadu osvanuo skandalozan grafit „Srbe na vrbe“ (FOTO)

Izvor: Luftika.rs, 18.Feb.2022

Skandalozni grafiti na kojima piše “Srbe na vrbe” osvanuli su jutros u Novom Sadu.. Povodom poruka mržnje u Novom Sadu, oglasio se studentski parlament Univerziteta i najoštrije osudio počinioce.. „Najoštrije osuđujemo poruke govora mržnje koje su osvanule na ulicama Novog Sada, na našem...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.