OSTAVILA BEBU U KONTEJNERU U ŽARKOVU: Sada se oglasio otac deteta, traži samo JEDNO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2019, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSTAVILA BEBU U KONTEJNERU U ŽARKOVU: Sada se oglasio otac deteta, traži samo JEDNO!

Mirjana G. priznala na saslušanju da je tek rođeno dete bacila u kontejner, a sud joj je odredio pritvor do 30 dana.

Mirjana G. (33) priznala je juče na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da je u ponedeljak ujutru ostavila svoju tek rođenu bebu u plastičnoj kesi u kontejneru ispred zgrade u kojoj živi u Žarkovu, nakon čega joj je sud odredio pritvor do 30 dana.

Psihijatrijsko veštačenje

Na drugoj strani, kako se saznaje, otac >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novorođenčeta je rešio da dokaže očinstvo i zatraži starateljstvo nad sinom.

- Mirjana je izjavila da je dečaka odnela u kontejner čim ga je rodila. Zanimljivo je da, iako se porodila sama kod kuće, bez medicinskog nadzora, porođaj je protekao perfektno. Nju je pregledao lekar i sve je u redu. U daljem toku postupka biće saslušani svedoci i veoma je važno da se uradi neuropsihijatrijsko veštačenje kako bi se utvrdilo da li je njen motiv bilo ubistvo ili je bila u postporođajnoj depresiji.

Od toga će zavisti da li će postupak nastaviti da se vodi za teško ubistvo u pokušaju ili čedomorstvo. Među prvim svedocima će biti pozvan Mirjanin otac, ali on kao njen najbliži srodnik ima pravo da ne svedoči - nezvanično se saznaje.

Portparol tužilaštva Irena Bjeloš rekla je da je tužilaštvo predložilo da se prema Mirjani G. odredi pritvor kako ne bi uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti. O predlogu treba odluči sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Rekla da je abortirala

Kako se saznaje, čovek za koga se pretpostavlja da je otac Mirjanine bebe, a koja se trenutno nalazi na dečjoj klinici u Tiršovoj, javio se policiji i tražiće starateljstvo nad detetom ukoliko se dokaže da je zaista njegovo.

- Po zakonu, on će prvo morati da zahteva DNK analizu kako bi se utvrdilo da li je beba njegova. On je u potpunom šoku otišao u utorak u policiju nakon što mu je Mirjanina komšinica javila šta se dogodilo. On nije ni znao da je Mirjana G. trudna jer mu je ona rekla da je abortirala, kada su se posvađali i raskinuli, iako su ostali u kontaktu. Čuli smo da je rekao kumu da, ako se potvrdi da je dete njegovo, tražiće starateljstvo nad svojim sinom - kaže izvor dobro upućen u ceo slučaj i dodaje da otac deteta ne veruje da je Mirjana želela da ubije bebu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.