OSTAJE U PRITVORU! Odbijen zahtev Vesne Medenice, sud obrazložio odluku: Bila je član kriminalne grupe

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2022, 21:00

OSTAJE U PRITVORU! Odbijen zahtev Vesne Medenice, sud obrazložio odluku: Bila je član kriminalne grupe

Medenica je uhapšena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva

Apelacioni sud odbio je žalbu na odluku kojom je bivšoj predsednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici produžen pritvor za još dva meseca, sa obrazloženjem da je ona bila član kriminalne grupe koju je organizovao njen sin Miloš. Navodi se da iz telefonskih razgovora njenog sina Miloša Medenice prozlazi da je sa majkom dogovarao presude u određenim slučajevima.

Kako prenose podgorički >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mediji, Sud je naveo iskaz jednog od osumnjičenih u ovom slučaju, Vasilija Vanje Petrovića, koji je detaljno ispričao kako je dao novac da bi dobio jedan sudski spor, koji je na kraju izgubio.

Da je Medenica bila član kriminalne grupe koju je organizovao njen sin Miloš, proizilazi iz prikupljenih dokaza, među kojima su i transkripti telefonskih razgovora.

To, između ostalog, piše u odluci sudija Apelacionog suda koje su odbile žalbu advokata Medenice, na rešenje kojim joj se produžava pritvor za još dva meseca.

Apelacioni sud u odluci navodi i da je neophodno saslušati bivše i sadašnje sudije Vrhovnog suda, kojima je Medenica duže vreme bila predsednica, a oko njenog interesovanja za sporne slučajeve.

Podsetimo, Vesna Medenica, u čijim je rukama, prema mišljenju mnogih, ključ svih afera predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, na visokim pravosudnim funkcijama je bila skoro dve decenije. Na čelo Vrhovnog suda stigla je sa pozicije vrhovne državne tužiteljke, koju je obavljala od 30. jula 2003. do decembra 2007. godine. U istom periodu bila je i predsednica Tužilačkog saveta Crne Gore. Bila je u dva mandata zamenica Višeg državnog tužioca u Podgorici, kao i na čelu Sudskog saveta – od aprila 2008. do jula 2014. Na čelo sudstva stigla je glasovima tadašnje vladajuće koalicije.

koje je u februaru dobilo od Evropola transkripte razgovora njenog sina Miloša Medenice i Darka Lalovića, njenog dugogodišnjeg telohranitelja. U martu je zvanično potvrđeno da je njen sin koristio kriptovani telefon preko kog je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta.

Upravo u tim razgovorima, Medenica je obelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima, i da će ih zaštiti ako zatreba, "jer im mnogo zna", aludirajući na konkurente u švercu cigareta. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.