ORBAN UPUTIO APEL GRAĐANIMA: Mađarske vlasti pozivaju građane da veruju kineskoj vakcini

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2021, 01:10

ORBAN UPUTIO APEL GRAĐANIMA: Mađarske vlasti pozivaju građane da veruju kineskoj vakcini

Kinesku vakcinu ove nedelje primiti 275.000 građana

Uoči sutrašnjeg početka vakcinacije kineskom vakcinom, mađarski zvaničnici pozvali su građane da veruju u vakcine koje su odobrene u toj zemlji.

Mađarski državni sekretar Ištvan Ðorđi rekao je da je lekarima opšte prakse širom zemlje, koji će imati na raspolaganju po 55 doza Sinofarmove vakcine, naloženo da ih daju najstarijim pacijentima.

Ðorđi je rekao da će kinesku vakcinu ove nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << primiti 275.000 građana.

- Sve vakcine koje su dostupne u Mađarskoj su bezbedne i sposobne da pruže zaštitu protiv virusne infekcije - rekao je Ðorđi.

Mađarska će biti prva zemlja u Evropskoj uniji koja će građanima davati kinesku vakcinu, iako, kako tvrdi AP, ankete javnog mnjenja pokazuju da je poverenje Mađara u tu vakcinu na niskom nivou.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Evropa: Mađarske vlasti pozivaju građane da veruju kineskoj vakcini, Poljska pooštrava mere?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2021

Uoči današnjeg početka vakcinacije kineskom vakcinom, mađarski zvaničnici pozvali su građane da veruju u vakcine koje su odobrene u toj zemlji...Mađarski državni sekretar Ištvan Đorđi rekao je da je lekarima opšte prakse širom zemlje, koji će imati na raspolaganju po 55 doza Sinofarmove...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.