ORBAN ŠALJE ČOVEKA U SVEMIR! Za njega NEMA GRANICA, Rusi će mu OSTVARITI SNOVE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ORBAN ŠALJE ČOVEKA U SVEMIR! Za njega NEMA GRANICA, Rusi će mu OSTVARITI SNOVE (FOTO)

Svemirska industrija postaje jedna od najvažnijih industrija.

Peter Sijarto, ministar spoljnih poslova Mađarske, rekao je, na konferenciji ministara Evropske svemirske agencije u Sevilji, da Mađarska planira da pošalje astronauta u svemir 2024. godine.

On je poručio da svemirska industrija postaje jedna od najvažnijih industrija.

- Ovo će biti još jedna prilika za Mađarsku da se razvija i ide napred, kao i da se fokusiramo na trening drugog mađarskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << astronauta koji će biti poslat na Međunarodnu svemirsku stanicu, što je realno izvodljivo 2024. godine, u saradnji s ruskom korporacijom "Roskosmos" - rekao je Sijarto.

Mađarske ekonomske i političke težnje na spoljnopolitičkom planu uključuje još jedno učešće u "mirnom korišćenju svemira", poručio je mađarski šef diplomatije.

Važno je napomenuti da to neće biti prvi Mađar u svemiru. Naime, tokom vladavine komunizma u istočnoj Evropi, sovjetska supersila je osnovala program Interkosmos.

Bertalan Farkas is the first Hungarian cosmonaut and the first Esperantist in space. pic.twitter.com/LOIuKnzHg8

— Space Explorer Mike (@MichaelGalanin) August 15, 2017

U sklopu tog programa svemirska prostranstva je video iz prve ruke Mađar Bertalan Farkaš, ali i Bugari (čak dva puta), Vijetnamci, Kubanci, Rumuni, pa čak i jedan - Sirijac.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.