OPUSTOŠEN MUZEJ U NEMAČKOJ: Ukradeno blago vredno skoro MILIJARDU EVRA, kamere sve snimile!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2019, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPUSTOŠEN MUZEJ U NEMAČKOJ: Ukradeno blago vredno skoro MILIJARDU EVRA, kamere sve snimile!

Na desetine policijskih vozila nalazi se na licu mesta.

Lopovi su rano jutros upali u muzej u Drezdenu i ukrali blago vredno skoro milijardu evra, javlja nemački list "Bild".

Zasad je poznato da je ukraden izuzetno vredan antički nakit, čija je vrednost u startu procenjena na skoro milijardu evra. Krađa se dogodila u istorijskom muzeju "Grin volt" u Drezdenu, koji inače sadrži najveću kolekciju blaga od svih muzeja u Evropi.

Prema nezvaničnim podacima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lopovi su najpre isekli struju u muzeju, a onda su upali unutra. Navodi se i da je na mostu blizu muzeja buknuo požar, za koji se veruje da ga je izazvao kratak spoj.

€850m worth of art stolen from Dresden’s Green Room museum this morning Dresden: Milliarden-Raub im Grünen Gewölbe https://t.co/TcTllwzqfv

— Charles Barber (@CharlesSBarber) November 25, 2019

Na desetine policijskih vozila nalazi se na licu mesta, ali zvaničnih saopštenja o incidentu nema.

Nadzorna kamera je, navodno, zabeležila snimak na kom su lopovi. "Bild" piše da se na njemu vidi nekoliko sumnjivih osoba.

"Grin volt" je istorijski muzej u Drezdenu, osnovan 1723. godine. Poseduje veliku kolekciju dragulja iz perioda od baroka do klasicizma.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.