OPASNO! Svetska zdravstvena organizacija podigla RIZIK od KORONAVIRUSA sa visokog na VEOMA VISOK NIVO

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2020, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPASNO! Svetska zdravstvena organizacija podigla RIZIK od KORONAVIRUSA sa "visokog" na "VEOMA VISOK NIVO"

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) podigla je danas nivo opasnosti od koronavirusa, odnosno kako mu je zvaničan naziv Kovid-19, sa "visokog" na "veoma visoki"

SZO je pozvala ljude da uopšte ne putuju ukoliko imaju temperaturu ili kašalj, a generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejsus pojasnio je da je ''veoma visok'' najviši mogući nivo procene rizika.

- Naši epidemiolozi prate situaciju neprestano. Sada smo povećali našu procenu rizika od širenja i rizika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od posledica Kovid-19 na veoma visoku na globalnom nivou - rekao je Gebrejsus.

Kako je istakao Majkl Rajan, izvršni direktor SZO, cilj nije unošenje panike među ljudima.

- Samo želimo vladama zemalja da skrenemo pažnju na realnost sa kojom se suočavamo. Situacija je ozubiljna, ali širenje virusa i dalje može da se obuzda - istakao je Rajan.

Kako su istakli iz SZO, u poslednja 24 sata prvi slučajevi korona virusa zabeleženi su u Danskoj, Estoniji, Litvaniji, Holansiji i Nigeriji.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SZO: Nivo zareze korona virusa vrlo visok

Izvor: Danas, 29.Feb.2020, 00:31

U svetu je korona virusom zaraženo najmanje 84.117 ljudi, od kojih je 2.870 umrlo u 59 zemalja i teritorija, objavila je danas Agencija Frans pres (AFP), pozivajući se na pregled informacija zvaničnih izvora koji osaopšteni do 18 časova, kada je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) opasnost od...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.