OPASNI ŠKALJARAC PROTERAN IZ NEMAČKE: Krstovića izveli iz bolnice, helikopterom prebačen na novu lokaciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPASNI ŠKALJARAC PROTERAN IZ NEMAČKE: Krstovića izveli iz bolnice, helikopterom prebačen na novu lokaciju

Inače, Krstoviću je juče saopšteno da mora odmah da napusti bolnicu u Hanoveru.

Igor Krstović, čovek koji slovi za saradnika škaljarskog klana, danas je napustio bolnicu u Hanoveru, gde se nedeljama oporavljao o prosterlnih rana koje je zadobio u pucnjavi koja se odigrala krajem januara u Zeti.

Krstović je helikopterom prebačen do aerodroma, a odatle je avionom odleteo, prema nezvaničnim informacijama, u bolnicu u Turskoj.

Krstović je zajedno sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << suprugom proteran iz Nemačke, u koju, po svemu sudeći, neće smeti da uđe narednih pet godina. Bračni par je, prema nezvaničnim informacijama, napustio državu bez policijske pratnje.

- Ovo je dobra vest, i za građane Hanovera i za sve pacijente koji se leče u bolnici gde je I. K. bio smešten. Takođe, ovo je dobra vest i za policajce koji su ga danonoćno čuvali - rekao je ministar unutrašnjih poslova Donje Saksonije Boris Pistorius.

Inače, Krstoviću je juče saopšteno da mora odmah da napusti bolnicu u Hanoveru, ali i Nemačku. Nemački mediji objavili su da je naredba za proterivanje crnogorskog državljanina postala nužna, jer Krstovićev boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru predstavlja pretnju javnoj bezbednosti.

Podsetimo, Krstović je upucan krajem januara u Zeti, u naselju Balijače, dok je džipom "mercedes" prilazio porodičnoj kući. U njegov automobil ispaljeno je više od 20 hitaca iz automatske puške, a prema nezvaničnim informacijama - sedam je završilo u njegovom telu.

Nakon pucnjave operisan je u Kliničkom centru, a nakon toga je 7. februara, tajno transportovan u Hanover, gde su ga u bolnici čuvale jake policijske snage.

Crnogorska policije je, samo sat nakon što je tridesetpetogodišnjak pogođen mecima iz vatrenog oružja, na Kakarickoj gori pronašli zapaljeni "golf", za koji se pretpostavlja da je korišćen u napadu.

Prema nezvaničnim informacijama, pronađena je i automatska puška "M70" iz koje je pucano na Krstovića.

Nakon napada, Vijestima je nezvanično rečeno da policijski inspektori tragaju za džipom "nisan x trail", zbog pretpostavke da su u njemu bile osobe koje su pomagale napadačima što su iz ‘golfa’ pucali na tridesetpetogodišnjaka.

Krstović je na putu prema kući morao da uspori automobil zbog pružnog prelaza što su iskoristili napadači i otvorili vatru. Bio je sam u automobilu u vreme kada je napadnut stotinak metara od kuće.

Pre dve godine, policajci su od njega privremeno oduzeli dva skupocena automobila - "BMW" i "mini moris", 182.450 evra, mačetu, kupoprodajne ugovore, kriptovane telefone...

Iz Uprave policije tada su saopštili da je Krstović bezbednosno interesantna osoba i da je njegova kuća pretresena u nastavku borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa.

Zbog sumnje da je pomagao u napadu, policija je pre nekoliko dana uhapsila Dragišu Bulatovića iz Podgorice.

Glasajte

Građani Srbije na izbore će izaći 26. aprila, a istog dana biće održani i lokalni i parlamentarni izbori, a prema najavama predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisaće izbore početkom aprila.

Nakon izbora, i odabira novog premijera na njegov predlog biće sastavljena nova vlada i postavljeni novi ministri u toj vladi. Kako se bliži taj trenutak, a pojavljuju se različite spekulacije ko će od aktuelnih ministra biti u novoj vladi, mi smo uradili anketu u kojoj možete glasati i reći svoje mišljenje na pitanje: Kog ministra iz aktuelne vlade biste želeli da vidite u novom sazivu:

Pogledajte rezultate

Vlada Srbije izbori 2020 parlamentarni izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.