ONI IMAJU NAJVIŠE ŠANSE! Napeto pred izbore u Crnoj Gori - ključno: Razvlašćivanje Mila

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2023, 12:33

ONI IMAJU NAJVIŠE ŠANSE! Napeto pred izbore u Crnoj Gori - ključno: Razvlašćivanje Mila

Ko ima najviše šanse da postane novi šef države?

Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore vratila je na dopunu predsedničku kandidaturu Andrije Mandića "zbog nepotpune dokumentacije" za izbore u Crnoj Gori koji su zakazani za 19. mart. Zasad su se kandidovali: Mandić kao kandidat Demokratskog fronta, lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, šef Demohrišćanske stranke Dejan Vukšić, a kako nezvanično saznajemo, u najskorije vreme se očekuje ime kandidata DPS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Analitičari ocenjuju da najviše šanse iz opozicije za mesto novog šefa države imaju upravo Mandić ili Spajić, dok drugi smatraju da bi obojica trebalo da se ujedine u trci za šefa države.

Politikolog i predsednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković kaže da njegova partija podržava Mandićevu kandidaturu "jer je godinama unazad na braniku tradicionalnih vrednosti države".

- Svoj patriotizam je dokazao i štrajkom glađu za vreme priznanja lažne države Kosovo, borio se protiv NATO devedesetih godina, branio je srpski jezik i SPC. Uzevši u obzir sve navedeno, nisam imao apsolutno nikakvu dilemu koga treba da podržimo, te samim tim mislim da ceo srpski narod u CG treba da stane iza Mandića. Dakle, vreme je za čoveka iz naroda, a ne za poslušnika ambasada - kazao je Dajković.

Savetnik potpredsednika vlade Crne Gore Vladimir Pavićević kaže da je ključni interes građana da se na izborima ostvari "puno razvlašćivanje Mila Đukanovića i DPS".

- Poručujem i Andriji Mandiću i Milojku Spajiću da 19. marta treba svi zajedno da idemo u puno razvlašćivanje Mila, a sledeći parlamentarni izbori biće prava prilika da sve političke stranke provere kako svaka pojedinačno stoji. Dakle, svi zajedno 19. marta, a posle toga je u redu da se odmere snage i između avgustovskih pobednika iz 2020. godine - kazao je Pavićević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.