ON JE ODLUČIO DA SPREČI BREGZIT BEZ DOGOVORA: Neću pasti na trikove Borisa Džonsona!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2019, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ON JE ODLUČIO DA SPREČI BREGZIT BEZ DOGOVORA: "Neću pasti na trikove Borisa Džonsona!"

Korbin želi nove izbore.

Lider laburista Džeremi Korbin rekao je danas opozicionim strankama da neće pasti na "trikove Borisa Džonsona" i da neće podržati nove izbore, dok ne bude uveren da je pretnja za Bregzit "bez dogovora" uklonjena.

Korbin, koji tvrdi da želi nove izbore, bio je domaćin opozicionim partijama u sklopu niza sastanaka kojima je pokušavao da spreči ono što mnogi od njih vide kao želju premijera Džonsona da izvede Britaniju iz Evropske unije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bez dogovora 31. oktobra, prenosi Rojters.

- Džeremi je jasno rekao da laburisti žele opšte izbore, i to uskoro, ali da nećemo pasti na trikove Borisa Džonsona - saopšteno je iz njegove kancelarije.

- Rekao je da Laburisti neće podržati opšte izbore dok ne budemo uvereni da je pretnja Bregzita bez dogovora uklonjena - navodi se u saopštenju.

Britanski premijer Boris Džonson izazvao je danas lidera opozicione Laburističke stranke Džeremija Korbina da pristane da parlamentarni izbori budu 15. oktobra ukoliko u parlamentu prođe predlog opozicije da se blokira Bregzit bez dogovora.

On je plan laburista da spreče Bregzit bez dogovora nazvao "predajom".

- Ova vlada će ovu zemlju izvesti iz EU 31. oktobra, a postoji samo jedna stvar koja nam stoji na putu, a to je "predaja" koju trenutno predlažu lideri opozicije - rekao je Džonson u parlamentu, prenosi Rojters.

- Mogu li da pozovem lidera opozicije da potvrdi da će, ako "predlog za predaju" bude usvojen, dozvoliti britanskom narodu da se izjasno o onome što on predlaže 15. oktobra - upitao je Džonson.

TAJNA POTOPLJENE HITLEROVE FLOTE: Znate li da na dnu Dunava i dan-danas leži više od 200 nacističkih brodova? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.