Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 14:01

"OLUJA" NA AZERBEJDŽANSKI NAČIN: Alijev odredio dan kada će Azeri slaviti pobedu!

Ukazom šefa države određeni datumi

Ilham Alijev, predsednik Azerbejdžana, potpisao je ukaz kojim će se 27. septembar obeležavati kao Dan sećanja na poginule u Karabahu, a 10. novembar kao Dan pobede, saopštila je pres-služba azerbejdžanskog lidera.

- Svake godine će se u Azerbejdžanu obeležavati 27. septembar kao Dan sećanja. Ukaz je potpisao predsednik Ilham Alijev  navela je pres-služba.

Drugim ukazom šefa države je utvrđeno je da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se svake godine 10. novembra u Azerbejdžanu obeležava Dan pobede, dodali su u pres-službi predsednika.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Od tada su na prostoru Karabaha prisutne ruske mirovne snage koje sprovode humanitarnu akciju uspešno.

Vesti iz Nagorno-Karabaha pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PREKID SUKOBA U NAGORNO-KARABAHU JE PRAZNIK ZA AZERBEJDŽAN: Ilham Alijev ukazom proglasio Dan pobede

Izvor: Kurir, 02.Dec.2020

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev potpisao je ukaz kojim će se 27. septembar obeležavati kao Dan sećanja na poginule u Karabahu, a 10. novembar kao Dan pobede, saopštila je pres-služba azerbejdžanskog lidera.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.