OKONČANA KONZERVATIVNA VLADAVINA: Šolc sutra preuzima dužnost - SPD, Zeleni i FDP formirali vladu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2021, 12:57

OKONČANA KONZERVATIVNA VLADAVINA: Šolc sutra preuzima dužnost - SPD, Zeleni i FDP formirali vladu

Vodeći članovi tri stranke potpisali su dokument pred televizijskim kamerama.

Socijaldemokratska partija Nemačke (SPD), Zeleni i Slobodne demokrate (FDP) potpisali su koalicioni sporazum koji određuje način ubrzavanja ekološke tranzicije i modernizovanja najveće evropske ekonomije, usled preuzimanja vlasti ove sedmice.

Formiranjem koalicije okončana je vladavina konzervativne vlade koju je predvodila Angela Merkel, koja se nije kandidovala za peti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mandat na izborima u septembru.

Olaf Šolc iz Socijaldemokratske partije Nemačke biće izabran za novog kancelara u donjem domu Bundestaga i sutra će zvanično preuzeti dužnost.

- Ovo bi trebalo biti jutro za novi start - rekao je Šolc.

Lider FDP-a Kristijan Lindner istakao je da je proteklih nekoliko sedmica prošlo u razgovorima, te da je sada vreme za dela.

- Od ove sedmice želimo da radimo na napretku.

Nemamo iluzije, pred nama su veliki izazovi, naglasio je Lindner.

Stranke su predstavile sporazum prošlog meseca, ali je bilo potrebno odobrenje članova pre njegovog potpisivanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.