OKO OVOG BEOGRADSKOG SPOMENIKA SE DIGLA BUKA: Ovo je prava istina (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2020, 16:56

OKO OVOG BEOGRADSKOG SPOMENIKA SE DIGLA BUKA: Ovo je prava istina (VIDEO)

Oglasila se predsednica Komisije za spomenike.

Andrea Radulović, predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda i zamenica predsednika Skupštine grada Beograda, odbacila je danas kao netačnu i zlonamernu izjavu bivšeg poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića da će biti izmešten spomenik Lučkom radniku na Savskom keju.

- Savski kej se rekonstruiše od beogradske tvrđave do Brankovog mosta. Projektom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je predviđeno da se spomenik Lučkom radniku premesti bliže glavnom stepeništu na istom tom keju, kako bi bio na reprezentativnijem i izloženijem mestu. Dakle, spomenik se pomera desetak metara od mesta gde se sada nalazi i to se može videti u odluci Skupštine grada Beograda i materijalima koji su podeljeni odbornicima - saopštila je Radulovićeva.

Ona je u objavi na Instagramu objasnila da se spomenik rekonstruiše i da će radovi biti završeni do 1. septembra i poručila Šabiću da će tada moći da se prošeta novim kejom i da se sam uveri da se spomenik Lučkom radniku nalazi na boljem i reprezentativnijem mestu, da će biti restauiran i osvetljen i da će "konačno građani moći da vide taj spomenik koji je dok su Šabićevi vladali bio sakriven od očiju građana".

- Šabić ima pravo da ne voli gradsku vlast, ali neko ko je bivši poverenik za informacije od javnog značaja ne sme da daje izjave koje predstavljaju širenje lažnih vesti - napisala je Radulovićeva.

Šabić je prethodno na društvenim mrežama objavio da će spomenik lučkim radnicima palim u NOB-u u Drugom svetskom ratu biti "negde izmešten".

Most koji ne pamtimo, a bio je SIMBOL BEOGRADA: Ovako je izgledala prestonica pre 6. APRILA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.