OGLASIO SE SRPSKI ZET OČAJAN POSLE SKANDALA NA IBICI: Plašim se novog kompromitujućeg materijala! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2019, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OGLASIO SE SRPSKI ZET OČAJAN POSLE SKANDALA NA IBICI: Plašim se novog kompromitujućeg materijala! (VIDEO)

Sada već bivši potpredsednik Slobodarske partije (FPO) Johan Gudenus plaši se da bi se mogao pojaviti "dalji kompromitujući materijal", zbog čega se povukao iz politike.

Gudenus je, zajedno sa Hajnc Kristijanom Štraheom, koji je podneo ostavku na mesto vicekancelara i lidera FPO, deo afere koja je izazvala krizu austrijske vlade.

U javnosti su se, u petak uveče, pojavili video snimci na kojima se vide Štrahe i Gudenus kako jednoj navodnoj nećaki ruskog milijardera >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nude državne poslove za finansijsku podršku njihovoj stranci.

- Strahujem od daljeg materijala koji bi me prikazao u kompromitujućoj situaciji - rekao je Gudenos agenciji APA i dodao da je to, pored već poznatog materijala, razlog za povlačenje iz politike.

On kaže da je te večeri, pre dve godine na Ibici, bio pijan, naivan i imao previše poverenja, što je u takvoj kombijaciji prava katastrofa.

- Žao mi je što sam suorganizovao tadašnji, jedini susret, na Ibici i što sam uopšte doveo u vezu Štrahea sa tim slučajem -  objasnio je Gudenus, koji je oženjen Srpkinjom Tajanom.

Der ehemalige FPÖ-Politiker Johann Gudenus befürchtet weiteres kompromittierendes Videomaterial. Er sieht sich als „willkommenes und willfähriges Opfer”, das man „womöglich zusätzlich mit K.o.-Tropfen oder ähnlichen Substanzen und Drogen” gefügig gemacht habe.#Ibizagate pic.twitter.com/aACJnaSbbw

— Corinna Orbesz 🔴 (@corinna_orbesz) May 21, 2019

Govoreći o kobnoj večeri kaže da je duže vreme bio u "vanrednoj situaciji", zbog umora, previše rada, kao i lične krize, da je premalo spavao, previše pio alkohola i to mešao sa energetskim pićima, kao i psihotropim supstancama, u cilju pronalaženja unutrašnjeg mira.

On kaže da je u takvoj situaciji bio lak plen, i optužuje organizatore snimanja razgovora da je bio možda i pod dejstvom nekih droga ili drugih supstanci.

- Nedostaje mi delimično sećanje o satima provedenih te večeri i ne znam više ni šta sam sve rekao u takvom stanju, i kako sam delovao - dodaje nekadašnji šef poslaničkog kluba FPO u austrijskom parlamentu.

Međutim, dodaje da time ne želi da umanji ili negira svoju krivicu, jer je sam bio naivan i upao u klopku.

Kaže da je tek kasnije, usled svog teškog psihičkog stanja, posetio psihoterepeuta koji mu je pomogao da savlada životnu situaciju.

Danas je, kako kaže, više nego srećan što je uspeo da se izbavi iz te situacije i spoznaje šta je sve napravio tokom tog perioda života.

- Poželeo bih da imam dugme za 'resetovanje' - istakao je Gudenus izvinivši se posebno Štraheu što ga je nesvesno uveo u klopku, ali i partiji i vladi što im je naneo takvu štetu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.