OGLASIO SE DF POVODOM RUŠENJA KONAKA: Režim od Crne Gore pokušava da napravi NDH, priželjkuju novu Oluju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020, 11:18

OGLASIO SE DF POVODOM RUŠENJA KONAKA: Režim od Crne Gore pokušava da napravi NDH, priželjkuju novu "Oluju"!

Podsećamo ih na zakletvu koju smo dali na Trojičindanskom saboru da ćemo i životima braniti naše svetinje. Ovog puta se režim prevario u "proračunu" i obiće mu se o glavu pokušaj da od Crne Gore napravi NDH - poručuju iz Demokratskog fronta.

- Rušenje konaka manastira Sv. Vasilija kod Ulcinja od strane režimskih bezbožnika je još jedan odraz nemoći montenegrinske vlasti. Po svemu sudeći, crnogorski režim uporno želi da gaji atmosferu ustaškog linča gde bi da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zatre apsolutno sve sa primesom srpskog, priželjkujući neku novu "Oluju" - saopštili su iz Demokratskog fronta, dodajući da se sećaju kako su u ulcinjskom Svaču "dočekani" mitropolit Amfilohije i sveštenici Srpske pravoslavne crkve "želeći da prinesu molitve Bogu na ostacima crkve gde je kršten Sv. Jovan Vladimir".

- Rečeno im je da to "nije njihovo". Dakle, etničko i crkveno čišćenje pravoslavaca i Srba je režimski projektovan proces. Kako se hapse i osuđuju naše vladike, sveštenici, pravoslavni vernici i pripadnici srpskog naroda za pedalj šetnje protiv otimanja svetinja, tako se ne dira nijedan slavljenik 21. maja.

Isto tako se sada ruše konaci srpskog pravoslavnog manastira, a silna nelegalna gradnja režimskih tajkuna na morskoj obali se ne dira kao kulturno dobro. Diskriminacija je više nego očigledna. Prema tome, ovo je odgovor vlasti na brojne pozive SPC da se nastave pregovori. Đukanović nikada nije ni bio zainteresovan za dogovor već je više puta saopštio da ga samo interesuje otimačina hramova i imovine Crkve, pošto je i onako sve stekao pljačkom i otimačinom. Nakon najave novih litija, vlast histerično i u panici pojačava pritisak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.