OGLASIO SE BRAT BRUTALNO PRETUČENOG GABRIJELA: Užas! Još malo pa će tući decu predškolskog uzrasta!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2020, 08:43

OGLASIO SE BRAT BRUTALNO PRETUČENOG GABRIJELA: "Užas! Još malo pa će tući decu predškolskog uzrasta!"

Lekari se bore da spasu oko malog Gabrijela

Dečak iz Srbije Gabrijel Đorđević (14) doživeo je pravu dramu u pariskom predgrađu Bondi. Naime, njega je u noći između 25. i 26. maja Brigada za borbu protiv kriminala (BAC Bobigny) privela ga u policijsku stanicu. Porodica ga je pronašla u bolnici sa povredama glave i lica, a doktori se i dalje bore da mu spasu oko. Kako prenosi internet stranica "Srbi u Parizu", izbijena su mu tri zuba.

- Umoran sam i zabrinut. Neću >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti dobro sve dok ne budem znao hoće li mom malom bratu biti dobro.

Ovako, govori Šerif Jovanović, rođeni brat Gabrijela Đorđevića (14), brutalno pretučenog koji se trenutno oporavlja u Dečjoj bolnici "Neker".

- Još sam u šoku. Ne uspevam da se vratim normalnom životu. Još nemamo rezultate. Lekari svaka dva sata dolaze da ga obiđu, da urade analize i vide u kakvom je stanju njegovo oko. Funkcija mu je zasad očuvana. Vidi, ali mu predstoji redukacija - kaže Šerif, koji sve vreme, sa majkom Draganom, provodi uz Gabrijelovu bolničku postelju.

Šerif ističe da se lekari maksimalno trude i da mnogo brinu o Gabrijelu. Kaže da se njegov mlađi brat tek malo povratio, da govori, ali da deluje kao da nije prisutan. Sebi ne može da dođe ni njihova majka Dragana.

- I ona je užasnuta. Ne može da shvati kako su mogli tako da ga pretuku - nastavlja priču Šerif.

Bilo joj je naročito teško kada je otišla u bolnicu, na poziv lekara, od kojih je saznala da joj je sin prebačen iz policijske stanice.

- Kada se vratila kući, pričala mi je da se veoma uplašila da Gabrijel ne izgubi oko. Malo je nedostajalo. Ni danas ne znamo kako će sve da se završi. Ovo je prava katastrofa - priča Gabrijelov stariji brat.

[1/4]A Bondy dans la nuit du 25 au 26 mai, 4 policiers interpellent un ado de 14 ans, Gabriel Djordjevic.

Ils le plaquent au sol, lui mettent les menottes, un genou sur la tête, une policière lui tient les chevilles.

Ensuite un policier lui donne des coups de bottes au visage pic.twitter.com/TqjYlW0DTN

— Fatima Ouassak (@FOuassak) May 30, 2020

Stariji brat i dalje ne može da razume kako su policajci tako mogli da nagrde dečakovo lice.

- Ima samo 14 godina. Nemoguće je to što su mu radili! Još malo pa će tući decu predškolskog uzrasta! - ogorčen je Šerif.

Za svog brata kaže da je dobar dečak, da nikada pre toga nije imao problema s policijom, da nije izostajao sa časova.

- Niko ga ujutro ne budi da bi išao u školu! Ustaje sam, uči, nema problema, ni sa profesorima, ni sa drugovima. Svi ga vole - dodao je Šerif.

Objasnio je i šta se desilo te kobne večeri.

- Izašao je sa prijateljima. Našli su neki stari, napušteni skuter, koji je tu dugo stajao. Tukli su ga zbog mopeda koji se raspadao! Čak i da su ga uzeli, ne bi mogli da ga upale. Dete je, nije znao. I da ga je dovezao kući, vratio bi ga vlasniku - kaže Šerif.

U svakom slučaju, sve to, ističe, nije razlog da mu tako nešto urade. Sada je, kaže, najvažnije da mu brat ozdravi. I da dočekaju pravdu.

Šerif Jovanović kaže da su njegovi otac i majka poreklom iz Svilajnca i Bobova, a da imaju i kuću u Beogradu. Zanimljivo je i da rođena braća imaju različita prezimena.

- Otac i majka su zadržali svoja prezimena, pa jedan nosi majčino, a drugi očevo - objasnio je Šerif.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.