Izvor: Southeast European Times, 03.Jun.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS primetila "velike nepravilnosti" na parlamentarnim izborima u Makedoniji

03/06/2008

SKOPLJE, Makedonija -- Posmatrači iz OEBS-a saopštili su u ponedeljak (2. juna) da su velike nepravilnosti poremetile prevremene izbore održane u nedelju. U zvaničnom saopštenju OEBS-a opisane su izborne manipulacije, zastrašivanja i prevare u oblastima koje su većinom nastanjene lokalnim Albancima. Posmatrači su ukazali da je nasilje na 30 biračkih mesta sprečilo neke građane da glasaju. U nasilju na dan izbora jedna osoba je poginula, a deset je povređeno. Uhapšeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << je 28 lica, saopštio je portparol policije Ivo Kotevski.

OEBS je takođe zaključila da su tokom kampanje mediji generalno bili naklonjeni vladajućoj VMRO-DPMNE, koja je u nedelju osvojila ubedljivu vladajuću većinu. Generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Shefer izrazio je u ponedeljak duboku zabrinutost, rekavši da "zemlje koje rade u pravcu članstva u NATO-u moraju da preduzmu sve napore da ispune demokratske standarde Alijanse". Neuspeh Makedonije da dobije poziv za članstvo u aprilu doveo je do vanrednih izbora. (Večer - 03/06/08; RBC, AFP, A1, Sinhua - 02/06/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.