OEBS pomaže sprovođenje Zakona o informisanju

Izvor: RTS, 02.Sep.2009, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS pomaže sprovođenje Zakona o informisanju

Sprovođenje novog Zakona o informisanju nadgledaće OEBS. Šef Misije Urstad, u razgovoru sa ministrom Bradićem, kaže da OEBS podržava i izradu stretegije razvoja medija u Srbiji.

U toku oproštajne posete Ministarstvu kulture, šef Misije OEBS-a u Srbiji Hans Ola Urstad izrazio je zadovoljstvo zbog spremnosti tog ministarstva da aktivno radi na medijskom zakonodavstvu.

"Kada je reč o Zakonu o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju, važno je što se novim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izmenama Zakona uvodi odgovornost osnivača i vlasnika javnih glasila", rekao je Urstad i ponudio pomoć OEBS-a pri nadgledanju sprovođenja tog zakona.

Urstad je, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture, izrazio spremnost OEBS-a da podrži rad nove radne grupe koja je zadužena za izradu strategije razvoja medija u Srbiji.

Članovi radne grupe, koja će definisati razvojne ciljeve i izraditi putokaz za aktivnosti srpske medijske scene, biće predstavnici struke i industrije, a grupa, kako je navedeno, ima za cilj stvaranje pozitivnog ambijenta i adekvatnih uslova lojalne konkurencije neophodnih za poslovanje medija po tržišnim i demokratskim principima.

Urstad je rekao da je saradnja OEBS-a sa srpskim Ministarstvom kulture dosada bila izuzetno kvalitetna i izrazio očekivanje da će biti uspešno nastavljena.

Ministar Bradić se, prihvativši podršku OEBS-a, zahvalio na dosadašnjoj pomoći na razvoju medijskog sistema u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.