OEBS: Istražiti transparentno ubistvo novinarke

Izvor: B92, 17.Okt.2017, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS: Istražiti transparentno ubistvo novinarke

Beč -- Predstavnik OEBS-a za slobodu medija šokiran je ubistvom novinarke sa Malte Dafne Karuana Galicija i apeluje na malteške vlasti da obave transparentnu istragu.

"Veoma sam iznenađen i uznemiren ubistvom Dafne Katuana Galicije. Bila je žestok, nezavisan i hrabar istraživački novinar, neumorna u naporima da otkrije priče koje su u javnom interesu. Izražavam najdublje saučešće porodici", rekao je Arlem Dezir.

On je dodao da ne samo njena porodica, već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ceo svet moraju da znaju ko je odgovoran za njenu smrt.

Kako se navodi u saopštenju OEBS, Dezir je razgovarao sa premijerom Malte Džozefom Muskatom povodom tog slučaja i naveo da će pratiti tok istrage.

"Ućutkivanje novinara ubijanjem je neprihvatljivo. Vlasti moraju da otkriju i krivično gone odgovorne", rekao je Dezir.

Novinarka i blogerka sa Malte Dafne Karuana Galicija (53), koja je optuživala vladu za korupciju, ubijena je u ponedeljak u eksploziji bombe, postavljene ispod njenih kola.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.