ODRASTANJE U KUĆI UŽASA! Troje dece živelo je u takvoj prljavštini da čak i socijalni radnici tvrde da NISU VIDELI NIŠTA GORE, a to je samo delić horora koji su preživeli

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020, 07:09

ODRASTANJE U KUĆI UŽASA! Troje dece živelo je u takvoj prljavštini da čak i socijalni radnici tvrde da NISU VIDELI NIŠTA GORE, a to je samo delić horora koji su preživeli

Vaspitači su izjavili da se oko dece često širio neprijatan miris i da su imala plikove na stopalima i ogromne rupe na obući. Dvoje dece, koja su tada bila stara dve i jednu godinu, viđena su kako se sama igraju na ulici, bez nadzora odraslih.

Troje dece, koja su bila primorana da rastu u kući u kojoj su bila izložena seksualnom zlostavljanju, ipak neće biti vraćeni roditeljima na staranje, nakon što je sud odbio očev zahtev.

Pošto su pred Dečjim sudom Novog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Južnog Velsa detaljno opisani zlostavljanje i zanemarenost dece, sudija je odlučio da ona ostanu u hraniteljskoj porodici, pozivajući se na dokaze socijalnih radnika koji su posetili kuću, pri čemu je jedna osoba rekla da u životu nije videla ništa gore.

Situacija koju je zatekla u septembru 2015. bila je toliko poražavajuća da su deca istog trenutka odvena i predata na brigu socijalnim službama.

Mališani, koji u međuvremenu imaju deset, sedam i šest godina, spavali su u krevecima bez dušeka, podovi su bili prljavi i u neredu, radne površine u kuhinji prekrivene prosutim mlekom u prahu i gomilama neopranih sudova, na sve strane su stajale pepeljare pune opušaka, a dečjoj sobi je zatekla životinjski izmet, koji je tu toliko dugo stajao da se delimično osušio i pobeleo. Prema rečima ove žene, pacovi su slobodno trčkarali po kući, u kojoj je vrvelo i od muva.

Nakon što su deca smeštena u hraniteljsku porodicu, novi staratelji izrazili su zabrinutost zbog njihvog seksualnog ponašanja, za koje smatraju da je posledica svega što su doživela kod kuće. - Ne smeš nikome da kažeš… Ako tata radi te stvari, odvešće ga.

Na sudu je otkriveno i da je majka imala teško detinjstvo. Pošto njena majka narkomanka nije mogla da se stara u njoj, smeštena je u hraniteljsku porodicu, gde su se prema njoj odnosili kao prema "životinji".

Morala je da spava u šupi iza kuće, nije imala pristup toaletu, tako da je nuždu vršila u žbunju. Na kraju je pobegla i smeštena je u drugu porodicu, gde je ponovo napastvovana.

Uprkos činjenici da majka poslednjih godina dobija psihološku pomoć, zahtev za povraćaj starateljstva podneo je samo otac, koji je rekao da oboje idu na kurseve roditeljstva i da su na putu "oporavka". Sudija je, međutim, na osnovu iznetih dokaza zaključio da roditelji predstavljaju "neprihvatljivu opasnost" za svoju decu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.